Британски скаути се преместват в хотели в Сеул, след като горещата вълна удари мястото на Световното джамборе

...
Това ще засили метеорологичните проблеми за 40 000 участници, след
Коментари Харесай

Това ще засили метеорологичните проблеми за 40 000 участници, след като температурите в някои части на страната надхвърлиха 38C (100,4F) миналата седмица, с най-малко 600 души на събитието са били лекувани от заболявания, свързани с топлината, според официални лица.

В актуална информация британският контингент каза, че всички негови участници вече са в безопасност в хотели в Сеул.

„Посолството на Обединеното кралство и кметът на Сеул също подкрепят екипа на Обединеното кралство с разработване на програмни дейности, така че нашите млади хора все пак да извлекат максимума от останалото си преживяване на Джамборе в Южна Корея“, се казва в изявлението.

< p>„Други международни контингенти също обявиха, че също ще напуснат мястото.

„Знаем, че напускането на мястото на Джамборе може да е разочарование за някои, но ние ще продължим преживяването на Джамборе в Сеул. Младите хора ще пътуват у дома, както първоначално беше планирано от 13 август.

Световно скаутско джамборе: „Загрижена“ майка казва, че синът тийнейджър е изправен пред „изключително неудобни“ условия в гореща вълна

„Докато бяхме на място в Jamboree, екипът от доброволци от Обединеното кралство работи изключително усилено с организаторите, за да могат нашите младежи и възрастни доброволци да имат достатъчно храна и вода, за да ги поддържат, подслон от необичайно горещото време и тоалетни и съоръжения за миене, подходящи за събитие от такъв мащаб."

Мат Хайд, главен изпълнителен директор на Скаутската асоциация, каза, че има опасения относно редица проблеми, подхванати от " наказателно гореща" жега.

"Бяхме особено загрижени за канализацията и чистотата на тоалетните... от гледна точка на здравето и безопасността," каза той във видео актуализация.

Скаути евакуиран след гореща вълна

Прочетете повече:

Майка казва, че синът е изправен пред „изключително неудобни“ условия в горещата вълна

Г-н Хайд добави: „В допълнение към това се тревожехме за храната и тези с диетични изисквания... и количеството храна, която е налична."

Той също така каза, че е загрижен за мерките за облекчаване на топлината и как британският контингент е "разочарован" от организаторите на събитието.

Организирани са нови групи дейности, включително обиколки с автобус, водни игри и културен обмен.

Изображение: Гарет Уиър (C) заместник-посланик на Великобритания в Южна Корея, поздравява скаути

Организаторите на Световното скаутско джамборе по-рано казаха, че променят графика в зависимост от температурата.

„Въпреки жегата и трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени, само 8% съобщават, че са много недоволни с опита досега", каза пред репортери Джейкъб Мъри, директор на Световните събития в Скаутите.

"Ние сме благодарни на корейското правителство и правителството на провинцията за предоставянето на допълнителни ресурси."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР