Това ще се случи по бърза процедура, заяви ЗеленскиУкрайна официално

...
Това ще се случи по бърза процедура, заяви ЗеленскиУкрайна официално
Коментари Харесай

Украйна с официална молба за членство в НАТО


Това ще се случи по бърза процедура, съобщи Зеленски

Украйна публично подава молба за участие в НАТО. Новината заяви президентът Володимир Зеленски във видео послание.

„ Де факто ние към този момент си проправихме път към НАТО. Де факто към този момент сме потвърдили съгласуемост със стандартите на Алианса. Те са действителни за Украйна – действителни на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимоотношение “, разяснява президентът, откакто Владимир Путин разгласи, че анексира четири украински района.

„ Ние се доверяваме един на различен, оказваме помощ си и се пазиме взаимно. Това е Алиансът. Днес Украйна кандидатства да го направи де юре. По процедура, която ще бъде в сходство с значимостта ни да пазиме цялата ни общественост. По интензивен метод ”, изясни Зеленски. Държавният глава означи, че Украйна прави своята решителна стъпка, като подписва молбата за ускорено присъединение към НАТО.

Украинският водач съобщи, че Киев е подготвен да договаря за съглашение с Москва, само че не с Владимир Путин, а с различен съветски президент, предадоха международните организации.

„ Готови за разговор с Русия, само че с друг президент на Русия “, разгласи Зеленски във видеообръщение, оповестено в неговия канал в Телеграм.



Влизането на Украйна в НАТО

Украйна от дълго време е декларирала желанието си да стане член на НАТО, напомня УНИАН. Някои страни-членки на алианса обаче бяха скептични по отношение на евроатлантическата вероятност на Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че  въпросът за участието на Украйна в НАТО сега не стои на дневен ред.

След нахлуването на територията на Украйна, съветските управляващи сложиха ултиматум на формален Киев, който съдържаше гаранции за неприсъединяване на Украйна към НАТО, понижаване на числеността на армията и статута на съветския език.

На лятната среща на върха на НАТО в Мадрид страните членки утвърдиха повсеместен пакет от помощ за Украйна и показаха подготвеност да оказват помощ на страната във войната с Руската федерация.

Според последните изследвания на Киевския интернационален институт по социология и Националния либерален институт в Украйна, 79% от интервюираните биха желали Украйна да се причисли към НАТО до 2030 година За съпоставяне, 73% са дали отговор позитивно на същия въпрос през май. 69% от украинците чакат да се причислят към Алианса, а през май този индикатор беше на равнище от 65%.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР