Това ще са първите в света магазини за криптовалута от

...
Това ще са първите в света магазини за криптовалута от
Коментари Харесай

Френски лавки за цигари ще продават биткойн

Това ще са първите в света магазини за криптовалута от всеобщ вид

Лавките за цигари във Франция ще продават на клиентите си ваучери, които могат да се употребяват за придобиване на биткойни посредством електронни портфейли

Френска верига от лавки за цигари, където хората постоянно си купуват лотарийни билети, ще стартира да предлага биткойни на купувачите си от началото на идната година. Това ще стане допустимо след контракт с локалната компания за финансови технологии Keplerk, заяви Ройтерс.

Кеплерк съобщи, че е сключила контракт с локален снабдител на програмен продукт за касови апарати, с цел да разреши на цигарените магазинчета да продават криптовалути на своите клиенти. Собствениците на лавките ще продават на клиентите си ваучери, които могат да се употребяват за придобиване на биткойни посредством електронни портфейли, предлагани от Keplerk.
още по тематиката
„ Собствениците на магазини за цигари са най-хубавият канал, защото те се употребяват с доверието на клиентите и оттова се купуват ваучери за мобилни телефони “, уточни Адил Захар, шеф по тактики и развиване в Keplerk.

Това ще са първите в света магазини от всеобщ вид, предлагащи биткойн. Фирмата е работила по плана си в продължение на година и половина. Нейната самодейност няма да се управлява от Централната банка в страната.

„ Това са чисто спекулативни активи, а не валути. Онези, които влагат в биткойн или други криптовалути, го вършат на собствен личен риск “, съобщи в сряда Централната банка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР