Това ще е различна учебна година и отговорността ще е

...
Това ще е различна учебна година и отговорността ще е
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Онова, което беше училището преди 9-и март, вече няма да е същото

 " Това ще е друга образователна година и отговорността ще е напълно на управителните екипи, само че би трябвало да има отговорност и на фамилиите ". Това сподели пред БНР Диян Стаматов - директор на столичното 119-о учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов “ и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България.

" Били сме очевидци по какъв начин при грипни епидемии в предишни години родителите неглижират заплахата и изпращат децата си на учебно заведение. Този път не би трябвало да е по този начин ", акцентира той.

Според него сигурно това, което беше учебното заведение преди 9-и март, няма да е след 15-и септември. Стаматов уточни, че медицинските сестри в ръководеното от него учебно заведение ще са най-важният движещ фактор в организацията.

" Те ще са на входа на учебното заведение и никакъв компромис във връзка с деца, които имат забележими признаци ", сподели той.

Стаматов посочи, че медицинските сестри са на послушание на общините, а не на шефовете на учебните заведения.

Директорът на столичното 119-о учебно заведение беше безапелационен, че децата не могат да съблюдават отдалеченост, само че ще бъде наложително в общите пространства на учебните заведения да бъдат с маски.

" Учителите ще имат ангажимент да съблюдават вярното слагане на маските от децата. Задължително би трябвало да има отворен най-малко по един прозорец във всяка класна стая, а учителите ще бъдат защитни маски и в час “, посочи още Стаматов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР