Това ще е първата визита в чужбина на руския президент

...
Това ще е първата визита в чужбина на руския президент
Коментари Харесай

Путин с визита до Киргизстан, въпреки заповедта за ареста му

Това ще е първата аудиенция в чужбина на съветския президент след заповедта на Международният углавен съд в Хага

Руският президент Владимир Путин ще посети Киргизстан в четвъртък. Путин рядко пътува в чужбина от началото на войната в Украйна, а и това е първото му излизане отвън рамките на Русия, откакто Международният съд в Хага през март подреди ареста му поради военни закононарушения. Обвинения, които Кремъл отхвърля. 

По покана на президента на Киргизката република Садир Джапаров на 12 октомври тази година президентът на Руската федерация Владимир Путин ще посети страната публично, се споделя в изказване на президентската администрация на Киргизстан.

През юни Путин се отхвърли от присъединяване в срещата на върха на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) в Йоханесбург, а неотдавна съобщи, че го е направил, с цел да не основава неприятности „ на нашите другари “.

Руският водач също би трябвало да пътува до Китай идната седмица за третия конгрес „ Един пояс, веднъж “ в Пекин на 17 и 18 октомври, написа Ройтерс.

Нито Киргизстан, нито Китай са членове на Международния углавен съд, основан, с цел да преследва военни закононарушения, тъй че няма риск от арест, отбелязва Скай нюз.

Русия стартира дело против прокурорите, наредили ареста на президента и ги разгласи за търсене, с цел да може да ги осъди задочно, когато процесът влезе в съда.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР