Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък,

...
Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък,
Коментари Харесай

Денков за изграждането на магистралата "Русе-Велико Търново": Това ще бъде един от основните ни приоритети

Това ще бъде един от главните ни цели оттук насетне, съобщи министър-председателят акад. Николай Денков по време на днешната гала по първа копка, дала началото на построяването на автомагистралата " Русе – Велико Търново ".
 
" През последните седем-осем години няколко пъти съм идвал в Русе, постоянно по отношение на русенския университет и академичното развиване на града. Това, което правеше усещане и продължава да прави, е упоритостта на Русе, както в предишното е бил един от водещите градове в България, още веднъж да бъде подобен. Не сме не запомнили и за ролята на Русе за първите стъпки към демокрацията в края на 80-те години. За да може това да се случи, би трябвало да нямаме чувството, че Русе е някъде най-после на България ", означи министър председателят.
 
" Преди месец и половина направихме среща с министър председателите на Гърция и Румъния в Евксиноград, с цел да обсъждаме по какъв начин да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти. Русе е центъра на автомагистралите, които желаеме да развием от пристанищата на Егейско море нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна ", безапелационен бе акад. Денков.
 
Той акцентира, че построяването на този обект ще е от изгода на всички, а освен за русенци. На церемонията по първа копка на обекта, провела се наоколо до пътя Бяла-Ценово, участваха още министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Десислава Паунова, регионалните шефове на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от района, представители на строителя и надзора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР