Броят на британците, притеснени от цената на жилищата, достига рекордни нива

...
Това се случва, тъй като наемите продължават да растат, а
Коментари Харесай

Това се случва, тъй като наемите продължават да растат, а ипотечните плащания остават високи, след като Bank of England повиши лихвените проценти 14 пъти подред, спечелвайки битка за намаляване на високата инфлация.

Наемателите вече са мнозинство в Обединеното кралство

Въпреки че банката посочи, че повишенията на лихвените проценти може да наближават своя връх, икономистите все още очакват те да се покачат до 5,75%, преди да започнат да падат отново.

< p> Кое? каза, че 79% от собствениците на ипотечни кредити и 81% от наемателите се описват като притеснени за жилищните разходи в анкетата си сред 2000 възрастни, проведена през месеца до 10 август.

Цифрите представляват рязко покачване на резултатите от проучването през последните години. През август 2021 г. проучването установи, че 62% от наемателите са притеснени – а през декември 2021 г. приблизително половината от притежателите на ипотечни кредити се чувстват същото.

Росио Конча, директор по политиката и застъпничеството в потребителската група, каза : „Въпреки че инфлацията в Обединеното кралство бавно започва да спада, тези рекордни нива на безпокойство относно разходите за жилища и надвисналата заплаха от по-високи лихвени проценти по-късно този месец показват, че за много хора кризата с разходите за живот далеч не е приключила.

„Бихме насърчили всеки, който се бори, да потърси безплатен съвет за дълг и да се обърне за помощ към своя ипотечен кредитор или наемодател.“

Тя добави: „Тъй като толкова много хора са изправени пред финансови затруднения, Кои? призовава бизнеса в основни сектори като доставчици на храни, енергия и телекомуникации да направят повече, за да помогнат на клиентите да сключат добра сделка и да избегнат ненужни или несправедливи разходи и такси по време на тази криза.“

Прочетете още бизнес новини:< br />
Предупреждение за офшорна вятърна енергия, тъй като правителственият търг се проваля

Наемателите вече са мнозинство в Обединеното кралство

Въпреки опасенията, Which? каза броят на хората, които са пропуснали ипотека или наем плащането е останало стабилно при приблизително 630 000 домакинства през месеца до 10 август.

Проучването предполага, че приблизително 2,2 милиона домакинства са пропуснали или не са изпълнили основно плащане като плащане на сметка или кредитна карта през същия период.

Проучването установи също, че 56% от домакинствата са направили поне една корекция на финансовите си навици – като намаляване на някои артикули или потапяне в спестявания – за покриване на разходите за основни неща като сметки за комунални услуги и хранителни стоки, с лек спад от 59% през предходния месец.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР