Това се случва след като в края на юни на

...
Това се случва след като в края на юни на
Коментари Харесай

Българският парламент пуска Швеция и Финландия в НАТО frognews.bg

Това се случва откакто в края на юни на срещата на върха в НАТО беше взето решение да поканят двете страни в Алианса. С присъединението на Финландия и Швеция страните членки ще станат 32.

Ратифицираните от Народното събрание протоколи през днешния ден ще влязат в действие откакто всяка от страните от Северноатлантическия контракт уведоми държавното управление на Съединени американски щати в качеството му на депозитар за осъществяването на вътрешните процедури.

Ратифицирането на протокола в родното Народно събрание идва откакто страните-членки във военния алианс подписаха протокола за приемане на Швеция и Финландия при започване на този месец. Така двете скандинавски страни към този момент ще получават разследваща информация от командването на Алианса. Техни представители ще вземат участие и в съвещанията на НАТО.

Въпреки това, към момента не е в действие правилото за групова отбрана, познато като член 5. За да стане това факт, всички 30 държави-членки би трябвало да ратифицират съглашението за присъединение.

Присъединяването на Швеция и Финландия е най-голямото разширение на Алианса от години. Вече целият скандинавски полуостров ще влиза в територията на групова отбрана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР