Това се случва на фона на изразяваните от учените предупреждения

...
Това се случва на фона на изразяваните от учените предупреждения
Коментари Харесай

В цял свят отбелязват Деня на Земята на фона на задълбочаващите се климатични промени

Това се случва на фона на изразяваните от учените предизвестия за повече рискови климатични феномени и рекордни температури тази година, заяви Ройтерс.

 

В Рим и Бостън през днешния ден стартират фестивали. Очаква се в Лондон да се съберат хиляди хора, с цел да се включат в четиридневни събития, проведени от екодвижението " Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion). Във Вашингтон пък ще се организира проява с апел към президента Джо Байдън да се ангажира с преустановяване на потреблението на изкопаеми горива.

 

На среща в четвъртък с водачите на най-големите стопански системи в света американският президент увери, че ще усили финансирането от Съединени американски щати, с цел да поддържа разрастващите се страни в битката с изменението на климата и в ограничението на обезлесяването на бразилската Амазонска екваториална гора.

 

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изрази мнение на срещата, че е нужен " квантов скок в дейностите в региона на климата ", с цел да се ограничи покачването на температурата до 1,5 градуса Целзий. Той сигнализира в записано обръщение за Деня на Земята, че " наподобява се движим с цялостна скорост към заличаване ".

 

Денят на Земята тази година следва седмици на рискови метеорологични феномени с температури, достигащи рекордните 45,4 градуса Целзий в Тайланд и гореща вълна в Индия, където минимум 13 души починаха от топлинен удар на гала предишния уикенд.

 

Тази седмица учени предизвестиха, че убийствените горещини натоварват " невиждано " селското стопанство, стопанската система и публичното здраве в Индия, подкопавайки дълготрайните старания на страната за понижаване на бедността, неравенството и заболяванията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР