Оливия Колман и Кейт Уинслет сред десетки знаменитости, призоваващи премиера да финансира безплатна храна в училище за всички

...
Това се случва, когато министърът на образованието Джилиан Кийгън се
Коментари Харесай

Това се случва, когато министърът на образованието Джилиан Кийгън се готви да произнесе своята крайъгълна реч на конференцията на Консервативната партия в Манчестър днес.

В писмото се казва: „Пишем ви, за да ви призовем да разширите предоставянето на безплатна храна в училище за всяко дете в началното училище в Англия.

„Преживяваме най-голямата цена жизнена криза за едно поколение и твърде много семейства с малки деца биват въвличани в бедност.

„Безплатната храна в училище за всяко дете ще върне парите обратно в джобовете на родителите. Това са пари, които те могат да използват за плащане за други основни неща за техните деца, от отопление и храна вкъщи до хобита и клубове след училище.

Криза на разходите за живот: Доклад на учителите в Англия увеличаване на децата, които не могат да си позволят обяд

„Учителите и помощният персонал виждат разликата, която прави здравословната вечеря в училище. Когато децата са гладни, те не могат да учат. Трудно им е да се концентрират и по-трудно да разгърнат потенциала си. Безплатна училищна храна за всички означава, че всяко дете може да учи и да успее.

„През първите три години на училище всяко дете в Англия получава топла вечеря – и никое дете под седем години не иска храна, докато е на училище."

Шотландия и Уелс вече разширяват съответните си схеми за всички деца в началното училище, докато Садик Хан въведе универсална безплатна храна в училище в Лондон.

Добавяне на подписа му към писмото е комикът Джеймс Акастър, който каза: „Времето, което прекарах в училище, ме научи, че е доста ужасна идея да се опитваш да учиш деца, които не са имали приличен обяд. Подкрепям кампанията „Никое изоставено дете“, защото всяко дете трябва имайте топла, здравословна училищна вечеря всеки ден."

Правителството е разделено относно данъците

Прочетете повече от Sky News:

Романистът Нийл Геймън добави: „В момента финансирам няколко шотландски училищни „клубове за тост за закуска“, където имат поне малко препечени филийки или леки закуски за децата, които пристигат на училище гладни.

„Сърцето ми се разбива, че има деца, които отиват да трябва да изкарате целия ден без храна. Можем да променим това."

Други известни лица, които добавят имената си към обаждането, включват сценариста на The Thick Of It Армандо Янучи, актьора от Succession Браян Кокс, музиканта Джеси Уеър и готвача Йотам Отоленги.

В отговор говорител на правителството каза: „Над една трета от учениците в Англия сега получават безплатно училищно хранене в учебните заведения, в сравнение с един на всеки шест през 2010 г., и ние разширихме допустимостта няколко пъти до повече групи деца от всяко друго правителство през последния половин век.

„Това включва въвеждане на нови критерии за допустимост за семейства, получаващи универсален кредит, за да се гарантира, че още повече деца отговарят на условията за безплатна храна в училище.

„Ние сме предоставяне на рекордна финансова подкрепа на стойност средно £3300 на домакинство. Ние също така увеличихме обезщетенията в съответствие с инфлацията, увеличихме националната работна заплата и помагаме на домакинствата с храна, енергия и други основни разходи."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР