Това се случва една седмица след началото на сухопътните операции

...
Това се случва една седмица след началото на сухопътните операции
Коментари Харесай

Прекратяването на огъня не стои на масата: Израелската армия обкръжи Газа

Това се случва една седмица след началото на сухопътните интервенции на израелските сили в палестинската територия.

" Нашите военни завършиха с обкръжаването на град Газа, център на терористичната организация " Хамас ", разгласи представителят на израелските сили Даниел Хагари, представен от Българска телеграфна агенция.

Военният представител също по този начин добави, че " понятието преустановяване на огъня не стои на масата ".

" Понятието " преустановяване на огъня не се разисква. Силите за защита на Израел водят война, с цел да унищожат " Хамас ", акцентира представителят в отговор на журналистически въпрос в тази тенденция.

Същевременно военното крило на " Хамас " съобщи, че Газа ще бъде проклинание за Израел, съобщи Франс прес.

" Газа ще бъде проклинание за Израел. Израелците би трябвало да чакат още връщане на техни военни в черни чували ", сподели представителят на " Бригадите Изедин ал Касам ".

Междувременно ливанското придвижване " Хизбула " съобщи през днешния ден, че е атакувало 19 позиции и военни обекти на Израел , съобщи Франс прес.

В изказване на придвижването, което разполага с поддръжката на Иран, се споделя, че негови бойци са атакували през днешния ден " 19 ционистки позиции и военни обекти " с ракети и гаубици.

Израелската войска съобщи пък довечера, че е нанесла сериозен удар против " Хизбула ", в отговор на изстрелванията на снаряди и ракети от територията на Ливан против Израел по-рано през днешния ден.

Израелската войска прецизира, че ударът, който е бил по едно и също време въздушен и артилерийски, е бил ориентиран против " инфраструктури и щабове на бойците, както и против инфраструктури, принадлежащи на управлението на терористичното придвижване ".

Същевременно двама души бяха ранени довечера в град Кирят Шмона, който се намира в Северен Израел, от ракети, изстреляни против Израел от територията на Ливан. Отговорност за изстрелването на ракетите пое въоръженото крило на " Хамас " в Ливан, прибавя Българска телеграфна агенция.

От 7 октомври Израел е във война с " Хамас ", откакто бойци на палестинското придвижване направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

Оттогава насетне има престрелки сред израелската войска и ливанското придвижване " Хизбула " по протежението на израелско-ливанската граница.

Голяма част от популацията на град Кирят Шмона бе евакуирана на 20 октомври, по заповед на израелската войска.

Покачването на напрежението на израелско-ливанската граница предизвика опасения, че войната сред Израел и " Хамас " може да се разрасне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР