Това се случи след вчерашното решение на ЕС отново да

...
Това се случи след вчерашното решение на ЕС отново да
Коментари Харесай

Хербицит ”трови” германската коалиция

Това се случи след вчерашното решение на Европейски Съюз още веднъж да позволи потреблението на глифозата* и в миг, когато двете страни се пробват да договорят нов съдружен съюз, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Разрешението за приложимост на противоречивия хербицид стана допустимо и с помощта на позитивния избор на представителя на Германия по разпореждане на министъра на земеделието Кристиан Шмит, реакционер от политическото семейство на канцлерката Ангела Меркел.

Досега Германия се въздържаше при гласуванията по този въпрос поради различията за глифозата сред християндемократите и социалдемократите в държавното управление. В последна сметка тя гласоподава в поддръжка на възобновяването на използването на глифозата за период от 5 години , откакто изиска ограничавания за използването на продукта от частни лица и по-добро запазване на биоразнообразието.

Министърката на околната среда, социалдемократката Барбара Хендрикс, която е срещу този хербицид, неотложно упрекна сътрудника си от земеделието, че е превишил пълномощията си и загатна " сриване на доверието " в сегашната ръководеща коалиция .

Тези, които се надяват да изградят връзки на доверие сред съдружни сътрудници, не може да се държат по този начин, съобщи тя.

Според Хендрикс, тя и Шмит са се договорили Германия още веднъж да гласоподава "въздържал се ", а сътрудника й от земеделието не е удържал на думата си.

Шмит се оправда с аргумента, че в противоположен случай Европейската комисия е щяла да има последната дума и без друго е щяла да гласоподава в поддръжка на глифозата.

През месец май 2015 година глифозатът бе систематизиран като " евентуален канцероген " от Международния център за проучване на рака към Световната здравна организация.

Сегашните различия може да усложнят напъните за сформиране на ново немско държавно управление сред консерваторите и социалдемократите, отбелязва Агенция Франс Прес.

*Препаратът се употребява за битка с плевелите, изключително с многогодишните. Сред хербицидите заема първо място в света по произвеждане. Глифозатът е настоящото вещество в средствата, създавани под комерсиалните наименования Roundup (Раундъп), Glifor и други
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР