Това се случи, след като г-н Си прекара четири часа

...
Това се случи, след като г-н Си прекара четири часа
Коментари Харесай

Президентът на Китай Си Дзинпин сигнализира, че повече панди могат да бъдат изпратени в САЩ

Това се случи, откакто господин Си прекара четири часа с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в провинциално имение в Северна Калифорния, провеждайки срещи, обядвайки и се разхождайки дружно през градина - нещо, което заради напрежението в връзките на двете страни беше немислимо до неотдавна.

След срещата господин Байдън разгласи, че директните линии за връзка сред американските и китайските военни сили ще бъдат отворени още веднъж за първи път от повече от година.

По време на тирада на вечеря с бизнес водачи господин Си назова пандите „ пратеници на другарството сред китайския и американския народ “.

Той сподели: „ Готови сме да продължим съдействието си със Съединените щати за запазване на панди и да създадем всичко допустимо, с цел да отговорим на желанията на калифорнийците, с цел да задълбочим другарските връзки сред нашите два народа. “

Индикацията идва, откакто някои от последните великански панди в Съединени американски щати бяха изпратени назад в Китай.

Изображение: Президентът Джо Байдън поздравява китайския водач Си Дзинпин в имението Филоли

Китай е заемал панди като жест на благосклонност доста пъти през предишното в това, което стана известно като „ дипломация на панди “.

Модерен Китай даде първата си двойка великански панди на Англия през 1974 година, а пандите бяха препоръчани за първи път на Съединени американски щати от Пекин през 1972 година, на Националната зоологическа градина във Вашингтон, преди нормализирането на двустранните връзки.

През октомври Националната зоологическа градина разгласи, че най-новите ѝ три панди - Мей Сянг, Тиан Тиен и тяхното мъжко малко, Сяо Ци Джи, на 3 години - ще се върнат в Китай до 15 ноември.

Панди също са заети от Пекин на други зоологически градини в Съединени американски щати, като постъпленията отиват назад към стратегиите за запазване на панди.

Според New York Times има някои спекулации, че съдействието няма да бъде възобновено на фона на възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

Прочетете повече от Sky News:
Какво беше реализирано на срещата сред Съединени американски щати и Китай?
Ето какво може да реши изборите в Съединени американски щати
Мистериозното уволняване на министъра на защитата на Китай загатва за проблеми на върха Правителството на Си

Понастоящем единствената двойка панди в Обединеното кралство ще се върне в Китай от зоологическата градина в Единбург до края на тази година.

По сходен метод Австралия и Китай договарят за удължение на контракт за заем за две панди в зоопарка в Аделаида, който изтича идната година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР