Това се случи по време на срещата на Санчес и

...
Това се случи по време на срещата на Санчес и
Коментари Харесай

Испания ще изпрати 4 тона медицинско оборудване за Египет, увери ...

Това се случи по време на срещата на Санчес и белгийския министър председател Александър де Кроо с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси.

 

Освен това Испания ще обезпечи и филантропична помощ за Газа, а президентът на Египет даде обещание да остави отворен пропускателния пункт Рафах за влизане на помощи и излизане на заложници. 

 

Абдел Фатах ал Сиси уточни, че до момента 75% от доставената филантропична помощ е обезпечена от Египет и настоя интернационалната общественост да даде своя принос. Той повтори опасенията си, че наложително изселеното население на Газа може да се опита да се настани в египетския Синай, само че бе безапелационен, че " Египет няма да го разреши ". 

 

" Палестинската страна би трябвало да бъде приета и Организация на обединените нации би трябвало да се намеси ", акцентира ал Сиси пред министър председателите на Испания и Белгия. 

 

От своя страна де Кроо прикани Израел да отвори още пунктове за доставка на филантропична помощ от тяхната територия.  

 

При срещата си в Рамала с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, Санчес поддържа опцията палестинската власт да поеме контрола над Газа, откакто войната завърши. 

 

" Предложихме конференция допустимо най-скоро. Надявам се, че европейците, арабите и останалият свят ще могат да сложат завършек на този безконечен цикъл на принуждение ", заключи Санчес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР