Това се счита, че е кафето на приятелството. И на

...
Това се счита, че е кафето на приятелството. И на
Коментари Харесай

Кое е кафето на приятелството

Това се смята, че е кафето на другарството. И на гостоприемството. Играе съществена роля даже и в предсватбени тържества.
 Кафе, кафе нитро, азот, по какъв начин се подготвя то и по какво си наподобява с бирата
Кафето, което наподобява на... бира

Има мехурчета, несъмнено

Историята на това кафе ни връща още в Османската империя, където задача на дамите в харема на султана е била да усъвършенстват приготвянето му.

А пък ритуалът, който се извършва и до през днешния ден, е бъдещата младоженка да го подготвя, до момента в който кандидат-съпругът задава въпроси на родителите ѝ.
 Снимка 597172

Вероятно към този момент всеки се е досетил, че става дума за турското кафе.

Но ето и още един любопитен факт - още през 2013 година то даже си е отредило особено място в листата на ЮНЕСКО за нематериално културно завещание.
 Снимка 597171

Турското кафе се подготвя в кафениче с дълга ръкохватка и върху парещ пясък, като се изчаква, до момента в който съвсем кипне, и чак по-късно се сипва в чаша.
 Снимка 597173

Друг подробност при поднасянето му е локумът, който наложително участва дружно с чаша вода, с цел да се " приготви " небцето за усета на мощното кафе.
 Еспресо романо, историята му и по какъв начин се подготвя този тип кафе
Кое е кафето на римляните

Хем сладко, хем кисело

Турското кафе се сервира и нефилтрирано. Това значи, че на дъното на чашата нормално остава наслойка. Разбира се, тя не се употребява, а вместо това се обръща върху чинийка и по този начин може даже да се гадае бъдещето, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР