Това се разбира от определение на съда, с което преди

...
Това се разбира от определение на съда, с което преди
Коментари Харесай

Прокуратурата тайно прекратила делото ”Осемте джуджета”. Няма ли престъпление?

Това се схваща от определение на съда, с което преди седмица дефинитивно е анулирано прокурорското разпореждане за преустановяване на досъдебното произвеждане. Основният аргумент на съда е, че държавното обвиняване не е изчерпало всички способи, посредством които би могла да събере доказателства за осъществено закононарушение. Сега следствието би трябвало да продължи.

Тези детайлности за пръв път стават обществено известни, с помощта на определение на Софийския градски съд (СГС) от 23 февруари, публикувано в четвъртък от Антикорупционния фонд (АКФ). Именно неправителствената организация направи следствието за аферата “Осемте джуджета ” през лятото на 2020 година

Тогава асансьорният производител Илия Златанов описа пред АКФ, че е станал жертва на скица за изземване на част от бизнеса му, обвързван с компанията “Изамет ”, в това число посредством закани от някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров - Еврото, тогавашната му жена Любена и някогашния съсобственик на охранителната компания “Делта гард ” Димитър Спасов - Митко Каратиста, написа още " Свободна Европа ".

Случаят стана известен с името “Осемте джуджета ” поради тогавашното име на столичен ресторант, в който Златанов тъвдеше, че неведнъж е бил одобряван от Петьо Еврото. Златанов сочеше за главен основател на схемата точно някогашния следовател и брачната половинка му, само че загатваше и имената на някогашния вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов, спецпрокурора Димитър Франтишек Петров и шефа на националното разследване Борислав Сарафов.

Съдът подреди на прокуратурата да възобнови делото, поради което " Делта гард " загуби лиценза си

Софийската градска прокуратура (СГП) разгласи, че стартира инспекция през лятото на 2020 година, само че в никакъв случай повече не беше изнесена публична информация за нейния прогрес. Свободна Европа неведнъж е задавала въпроси по случая на държавното обвиняване, само че нито един път оттова не последваха отговори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР