Това се предвижда в проект на постановление за изменение и

...
Това се предвижда в проект на постановление за изменение и
Коментари Харесай

Много Важна Информация За Винетките! От 1 Януари Всичко Се Променя! За 54 Лева Ще Можем Да Си Купим

Това се планува в план на разпореждане за изменение и допълнение в Наредбата за изискванията и реда за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура по Закона за пътищата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

С измененията се дефинира и нов период за деяние на годишните винетки – една година от датата на пазаруване, а не както до момента за календарна година, което ще важи за всички пътни транспортни средства, без значение от категорията и страната на регистрация.

Цената на новата тримесечна винетка ще е 54 лева Тя е избрана от Института за стопански проучвания към Българската академия на науките, която изготви „ Анализ за пресмятане и установяване на размера на тримесечна винетна такса за ППС от Категория 3, както и оценка на приходите от винетни такси “ по поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

В направения и признат от АПИ разбор, определянето на цената на тримесечната винетка е осъществено, посредством правилото на пропорция, т.е. цената на тримесечната винетка да е по-висока от месечната и по-ниска от годишната, при спазена пропорция за намаляваща стойност с увеличение периода на годност. Това се постанова от правилото колкото по-дълъг е интервалът, толкоз по-малка да е заплащаната цена. Така получената референтна стойност за ден при тримесечна винетка е избрана цената на тримесечната винетка за леки коли в размер на 54 лева или 28 евро.

Цените на останалите винетни стикери за леки коли се резервират. Годишната винетка за леки коли ще коства 97 лева, а месечната 30 лева Седмичната ще се таксува по 15 лева

Проектът на разпореждане за изменение и допълнение в Наредбата за изискванията и реда за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура по Закона за пътищата може да бъде забелязан в Портала за публични съвещания, както и на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР