Това се налага, за да намалим изоставането в AI от

...
Това се налага, за да намалим изоставането в AI от
Коментари Харесай

Германия зове за обединение на Европа в изкуствения интелект

Това се постанова, с цел да понижим изоставането в AI от Съединени американски щати и Китай

На Европа е нужен самобитен „ Airbus за изкуствен интелект ”, счита немски министър

Министърът на стопанската система на Германия Питър Алтмайер прикани европейските страни към съдействие в създаването на изкуствен интелект (AI), с цел да съкратят изоставането от Китай и Съединени американски щати, които са водачи в тази област.

На Европа е нужен самобитен „ Airbus за изкуствен интелект ”, съобщи Алтмайер, имайки поради една от най-големите самолетни компании в света, основана през 1970 година от сливането на няколко европейски производители.

Освен това Алтмайер прикани немската автомобилна промишленост да се сплоти за основаване на мобилна платформа, която събира от транспортните средства данни за образование на AI системите, употребявани в превоза, оповестява Ройтерс.
още по тематиката
Германия възнамерява вложения от 3 милиарда евро за разработка на изкуствен интелект в интервала до 2025 година, само че през идната година федералното държавно управление ще отдели за AI единствено 356 милиона евро.

Това значи, че самостоятелните старания на Германия ще бъдат незадоволителни за конкуриране на американските и китайските компании в сферите на приложение на изкуствения разсъдък, включително автоматизация на офис задания, самоуправляеми коли и виртуални гласови помощници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР