Това се казва в решение, с което глобата на болна

...
Това се казва в решение, с което глобата на болна
Коментари Харесай

Съдът: Община Асеновград товари хората с кучета с излишна бюрократщина

Това се споделя в решение, с което санкцията на болна пенсионерка за нерегистрирано в точния момент животно е анулирана

Възрастна и болна пенсионерка от с. Боянци беше санкционирана със 150 лева т общинаАсеновград, тъй като не записала кучето си в период, а по-късно не направила и изискваната пререгистрация, написа Жената е с 60 на 100 неработоспособност и си осиновила куче от общинския подслон в Пловдив на 7 май м. година При инспекция при започване на април т. година в общинската администрация на Асеновград открили, че тя не е спазила условията за регистрация, и съставили наказателно разпореждане.

То към този момент е анулирано от локалния областен съд, тъй като кучето има паспорт и първична регистрация, направена още от приюта в Пловдив, информация за осиновяването е изпратена в общинаАсеновград и тя е можела да впише животното в регистрите служебно, само че това не е направено. „ Тоест, наредбата на общинаАсеновград не е основана, с цел да улесни жителите, които осиновяват или купуват от регистрирани обекти животни, а цели тяхното затормозяване, непотребна и неоправдана бюрократщина, което не е в полза на отбраната на животните, а обслужва само неедакватното чиновническо отношение в област, където то следва да бъде сведено до най-малко “, е записано в правосъдното решение.

В него се показва и че администрацията не е основала опция за електронна регистрация на домашните любимци, а в тази ситуация на живеещата отвън града мъчно преносима жена ходенето на място се явява непостижимо административно задължение.

ОбщинаАсеновград може да апелира решението пред Административния съд в Пловдив.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР