Това съветва експерт С други видове храни е много лесно

...
Това съветва експерт С други видове храни е много лесно
Коментари Харесай

Видите ли този символ върху яйцата - не ги купувайте!

Това поучава специалист

С други типове храни е доста елементарно да се дефинира дали са се развалили. Обикновено можете да го видите; и несъмнено можете да го помиришете. Но с яйцата е доста по-трудно да се каже дали към момента са подобаващи за ястие. И не желаете да го разбивате единствено с цел да ревизирате. С тези препоръки ще можете да разберете дали яйцето ви се е развалило.

Дата на пакетиране

Ако желаете да ревизирате дали вашите яйца са към момента пресни, би трябвало да обърнете внимание на датата на пакетиране. Това е друго от периода на валидност или датата на „ продажба до “, която можете да намерите на опаковката. Датата на пакетиране е датата, която демонстрира по кое време вашите яйца са опаковани. Ако датата ви на пакетиране е преди четири или пет седмици, може да имате работа с развалени яйца. Датата на пакетиране може да е малко сложна за намиране първоначално. Това е по този начин, тъй като не е постоянна дата като датата на приключване. Ако желаете да го намерите, би трябвало да ревизирате опаковката за трицифрен код. Обикновено е покрай другите дати на опаковката. Датата е посочена с Юлианския календар. А това значи, че трицифреният код значи един ден от годината (001-365). Ако намерите кода и дешифрирате датата, ще разберете дали този ден е прекомерно надалеч в предишното, с цел да ядете безвредно яйцата си. 

Поплавък

Ако не се чувствате изцяло удобно с метода, упоменат нагоре, има различен метод да разберете дали вашите яйца са към момента пресни. Просто вземете чаша вода (такава, в която може да се побере яйце) и поставете яйцето в чашата. Яйцата са порести и това значи, че въздухът може да проникне вътре в яйцето. Ако яйцето ви е по-старо, вътре в него ще има повече въздух. И в случай че вашето яйце има повече въздух вътре, то ще плува. Ако яйцето ви плува, време е да го изхвърлите.  Най-безопасният (и най-хубавият начин) да разберете дали яйцата ви са към момента пресни е да ги отворите. Старите яйца към момента могат да бъдат безвредни за ястие и датата на пакетиране е единствено индикация за това какъв брой остаряло е яйцето в реалност. Така че, в случай че желаете изцяло да намалите питателните боклуци и да изхвърлите яйцето си единствено когато в действителност се е развалило, тогава го отворете и помиришете. Ако яйцето ви мирише или наподобява неприятно, тогава не би трябвало да го ядете.

Източник: Актуално
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР