Това съобщи в Туитър представителят на министерството Мубарак ал Асими.

...
Това съобщи в Туитър представителят на министерството Мубарак ал Асими.
Коментари Харесай

Сменят учебници в Саудитска Арабия - кралят ”сниман” с Йода

Това заяви в Туитър представителят на министерството Мубарак ал Асими.

На фотографията героят от сагата на Джордж Лукас "Междузвездни войни " е на масата дружно с краля, когато той подписва устава на Организация на обединените нации през 1945 година. Фейсал бен Абдел Азис ръководи Саудитска Арабия в продължение на 11 години и прави доста промени в кралството, в това число неговата правна система.

​В неделя представител на министерството, което започнаха да упрекват в предумишлено безчинство над монарха, направи изключителна среща с виновните за грешката в учебника.

"След като бе избран виновникът за грешката в издадения учебник, министерството на образованието стартира подмяна на учебниците по обществени науки за междинните учебни заведения във всички ръководства ", означи Ал Асими, представен от Дарик радио.

Създател на изображението, на което Йода е до краля, е саудитският художник Абдула аш Шахри. Той признава, че е основал цяла серия такива фотоси , поставяйки върху исторически фотографии благодарение на фотошоп известни модерни персонажи за да ги направи "по-малко депресивни ".

Той разяснява, че Йода не е инцидентно паралелно с монарха.

"Той беше умен и добър оратор и по тази причина аз взех решение, че Йода е най-близкия по темперамент до краля персонаж. Освен това Йода е в зелено ", споделя художникът пред саудитските медии.

Аш Шахри обаче акцентира, че няма отношение към появяването на своята работа в учебника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР