Това съобщи пред журналисти днес Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията

...
Това съобщи пред журналисти днес Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията
Коментари Харесай

Задължително Прочетете И Споделете! Много Важна Информация За Гражданска Отговорност!

Това заяви пред публицисти през днешния ден Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията за финансов контрол, по време на обществения доклад на институцията.

По думите й, хората подписват тази наложителна застрахова, тъй като Министерство на вътрешните работи към този момент може да отрегистрира колите, които я нямат.

В отговор на журналистически въпрос Ралица Агайн-Гури изясни, че чака до края на декември интернационалният съветник по системата бонус-малус да показа своя отчет. След това ще стартира подготовката на съответната Наредба за въвеждане на системата, която ще бъде подложена на необятно публично разискване. Нейното приемане зависи точно от това разискване.

Владимир Савов, член на КФН, уточни, че към 90 % от жалбите са свързани с автомобилните застраховки, най-много с размера на плащаните компенсации. КФН не може да се произнася по размера на компенсациите, те са предмет на гражданското право, ние можем единствено да проверим дали застрахователните компании съблюдават нормативната уредба, сподели Савов. Препращаме недоволните клиенти към помирителните комисии на Комисиите за отбрана на потребителите и към съда за решение на сходни разногласия, сподели още той.

Комисията за финансов контрол реализира надзор върху активи на стойност 28,7 милиарда лв., уточни Карина Караиванова, ръководител на надзорния орган.

Запитана за позицията на КФН по отношение на спор за компенсации сред бюро " Зелена карта " и две български компании, Караиванова съобщи, че Комисията има своите механизми за влияние и няма да разреши да се нарушава Кодексът за застраховането.

Караиванова заяви, че КФН ще разгласи новите, по-високи хонорари за своите членове, само че това ще стане след влизането в действие на новия закон за КФН. Очаква се тези хонорари, по образеца на Българска народна банка, да са съизмерими със заплатите в сдруженията, които Комисията управлява.

Диана Йорданова, заместник-председател на КФН, управляващ ръководство „ Осигурителен контрол, съобщи, че доста огромен брой български жители зависят от дейностите на ръководеното от нея ръководство, като активите на пенсионните фондове са надхвърлили 12 милиарда лв.. Тя даде обещание необятен разговор с бизнеса за одобряване на положителните бизнес практики.

Бойко Атанасов, заместник-председател, управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “, също залага на разговор с промишлеността. Основната задача пред неговото ръководство е отбрана на ползите на вложителите. Той планува и модернизиране и електронизиране на административните услуги.

„ Ще засилим аналитичната функционалност “, даде обещание членът на КФН Владимир Савов, който дава отговор за отбраната на потребителите. Нараства броят на подадените тъжби в КФН, като главен дял заемат недоволствата от застрахователи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР