Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Брюксел. Той

...
Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Брюксел. Той
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отсрочката за България е факт. Ще ползваме руски петрол до края на 2024

Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел. Той е в белгийската столица за изключителното съвещание на Европейския съвет.

„ За нас беше витално значимо тази дерогация и хубавото е, че не е са един или шест месеца, а е до 2024, тъй че да можем да си оправим рафинерията без това да въздейства на цената поради промяна на микса. Това дава опция за рафинерията ни да работи и в това време да се пренастрои за работа с различен нефт “, сподели той.

Министър-председателят съобщи, че е удовлетворен, че шестият пакет от наказания е реалност, защото възбраната за импорт на 90% от съветския нефт, който сега влиза в Европа, ще прекъсне доста от финансовите потоци към Русия.

Лидерите на страните от Европейския съюз реализираха политическо единодушие за шестия пакет от наказания против Русия, който включва ембарго върху вноса на 90% от съветския нефт и петролни артикули до края на годината. Българският министър председател Кирил Петков заяви в Брюксел, че България ще получи изключение от ембаргото до края на 2024 година

Санкциите обгръщат вноса на петролни артикули по море, като краткотрайно от тях се изключват доставките по петролопровода „ Дружба “ за страните без изход на море като Унгария, Чехия и Словакия.

Европейските водачи се договориха също по този начин Съюзът да обезпечи до 9 милиарда евро финансова помощ за Украйна през тази година. Срещата на върха продължава и през днешния ден, евролидерите ще разискват цените на силата и въпроси, свързани с европейската защита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР