Това съобщи КНСБ в Деня на равното заплащане между мъжете

...
Това съобщи КНСБ в Деня на равното заплащане между мъжете
Коментари Харесай

Работещите жени в България печелят с 14% по-малко от мъжете

Това заяви КНСБ в Деня на равното възнаграждение сред мъжете и дамите. Според синдиката 44 на 100 от дамите у нас живеят в риск от беднотия.


Статистиката демонстрира, че дамите са съсредоточени в ниско платени браншове, в които междинното заплащане е от 670 до 900 лв., при междинна заплата за страната 1135 лв..

Според данните на КНСБ дамите по-трудно се осъществят в мечтаната от тях специалност, изключително майките на дребни деца. В тази връзка синдикатът ще упорства да се вкарат данъчни облекчения за компаниите, инвестиращи в детски градини, занимални и зелени учебни заведения.
Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ: Мъжете превъзхождат дамите на управителни позиции в множеството браншове. Жените мениджъри също по този начин оповестяват за по-голямо напрежение сред трудовия и фамилния им живот, което пречи на сигурността на тяхната кариера доцент Лилия Димова, шеф на Агенция за обществени разбори: Едва ли не продължава да битува това, че дамите стават за реализатори, само че не стават за началници. Нещо повече - внушава се, че дамите не желаят да стават началници, тъй като това е отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР