Това съобщи генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски,

...
Това съобщи генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски,
Коментари Харесай

Генерал-майор Попов: пред нас има само един избор - изцяло модернизиране на Сухопътните войски

Това заяви генерал-майор Михаил Попов – пълководец на Сухопътните войски, в ефира на Българска национална телевизия.

 

" За страдание, за модернизацията на сухопътните войски не върви толкоз бързо, колкото ни се желае. С последните дейности на политическото и военното управление ще бъдат сложени първите крачки на по този начин чаканата рационализация, съобщи Попов.

 

По думите му има проблем с техниката, създавана в някогашния Съветски съюз, защото към този момент е много остаряла, като нашите ремонтни органи вършат чудеса с това, което имат.

 

В последните 15 години не сме имали произшествия, свързани с нередовност на техниката. Надеждна е, само че е остаряла.

 

Генерал майор Попов разяснява и тематиката за защитата на границата. Акцентира, че военните са непрекъснато там от април месец насам, като в края на лятото броят на военнослужещите от Сухопътни войски е надхвърлил 500 души.

" Вече сме натрупали нужния опит, работим чудесно с сътрудниците от Гранична полиция. Мисля, че сме потребни, тъй че очевидно оказваме помощ ".

 

" От към месец и половина група от инженерните формирования на Сухопътните войски прави ремонт на краткотрайното възпиращо оборудване от лек вид, до края на годината ще приключим с възобновяване на това оборудване до Пирамида 1 при река Резово ", добави Попов.

 

Сухопътните войски на Българската войска ще отбележат 137-ата годишнина от Сръбско-българската война и ще празнуват своя военен празник на 19 ноември с поредност от мероприятия, някои от които към този момент започнаха.

 

Те включват отворени порти на разнообразни полкове, бригади и полигони в страната. Отделно в зала " Тържествена " на Военната акадеимия " Георги С. Раковски " през днешния ден ще се организира тържествено съвещание, на което военнослужещи ще получат награди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР