Това съобщи Асошиейтед прес. Според новите закони Калифорния трябва да

...
Това съобщи Асошиейтед прес. Според новите закони Калифорния трябва да
Коментари Харесай

В Калифорния приеха закони за отказ от изкопаемите горива

Това заяви Асошиейтед прес. Според новите закони Калифорния би трябвало да реализира въглеродна индиферентност до 2045 година За задачата се възнамерява увеличение на броя на работните места в региона на чистата сила и ускорение на прехода към ползване на електрическа енергия, получена най-вече от възобновими източници.

Освен това е неразрешено пробиването на нови нефтени и газови кладенци в границите на 3200 фута (975 м) от домове, учебни заведения и съществуващи кладенци.

Инициативата беше утвърдена, откакто рекордна гореща вълна принуди Калифорния да се насочи към дейното потребление на природен газ за произвеждане на електрическа енергия.

" Можем да приказваме за това какъв би трябвало да бъде светът и да протестираме. Или в действителност можем да реализираме забележителен прогрес ", сподели губернаторът.

Представители на петролната промишленост обаче разкритикуваха климатичния пакет, заявявайки, че той ще навреди на промишленост, която „ обезпечава работа за доста хора в Калифорния “, седмият по величина щат производител на нефт.

Западните щати Калифорния, Вашингтон, Уайоминг, Колорадо, Невада и Юта се сблъскаха с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР