Това съобщава Reuters, цитирайки изявление на представител на компанията.Проучваме идеята

...
Това съобщава Reuters, цитирайки изявление на представител на компанията.Проучваме идеята
Коментари Харесай

Meta може да стартира децентрализиран конкурент на Twitter

Това оповестява Reuters, цитирайки изказване на представител на компанията.

„ Проучваме концепцията за самостоятелна обществена мрежа за продан на текстови изявления. Вярваме, че има потребност от настрана пространство, където блогъри и обществени персони биха могли да споделят вести за това, което ги интересува ”, цитира Ройтерс имейл от представител на Meta.

За първи път за това приказва индийският бизнес портал Moneycontrol, като прецизира, че планът е под кодовото име P92 в компанията. Децентрализираната обществена мрежа ще поддържа общоприетия протокол ActivityPub, който ръководи Mastodon, най-известната отворена опция на Twitter, и други запаси на пространството Fediverse.

За разлика от тези, които са благосъстоятелност на Twitter и Фейсбук, децентрализирани платформи като Mastodon са конфигурирани на хиляди сървъри, ръководени от доброволци – тези обществени мрежи са обединени в нещо като „ федерация “ със общоприетоо пространство за сметки, сходно на имейл адресите.

Поне първата предварителна версия на децентрализираната обществена мрежа Meta P92 ще се появи под марката Instagram и в платформата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР