Това са все още приказки, за да станат реалност трябва

...
Това са все още приказки, за да станат реалност трябва
Коментари Харесай

Иван Нейков с коментар за пенсиите и добавките от 50 лева

Това са към момента приказки, с цел да станат действителност би трябвало да се отрази в бюджетите – и на Национален осигурителен институт и в държавния бюджет. Това съобщи в ефира на бТВ някогашният обществен министър Иван Нейков във връзка индексирането на пенсиите.

Почти от половината от парите за пенсии не идват от осигуровки, а идват от републиканския бюджет. Според него една от доста неточните ограничения, която към този момент трета година се предлага, това е административното увеличение на минималните пенсии.

„ Проблемът е, че когато на един пенсионер пенсията не му стига да живее обикновено, на тези хора би трябвало да се оказва помощ, само че не посредством пипане на осигурителния модел, по този начин обезсмисляме мотивацията на хората да работят и да се обезпечават “, уточни Иван Нейков.

По думите му помощта не върви по верния метод. Това мнение показа и някогашният зам.-министър на финансите – Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

„ Помагайте през общественото подкрепяне за тези, които имат потребност, а не на всички “, прикани той.

По думите му при детските надбавки също се случва това нещо – всички ще получат, без значение дали имат потребност или нямат.

В България има 120 000 души, които получават над 6000 лева заплата. Те имат ли потребност от тези 40 лева, попита той.

„ Смятам, че помощта е помощ, когато е целева и е ориентирана към съответни хора “, сподели Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Според Иван Нейко осъвременяването на пенсиите е доста остаряла болежка. По думите му парите ще дойдат от взетите заеми.

„ През цялото време имам възприятието, че има две Българии – едната е на премиера Бойко Борисов, а останалата – на 7 млн. българи “, уточни Иван Нейков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР