Това са същите машини, така че няма никаква новина. По-скоро

...
Това са същите машини, така че няма никаква новина. По-скоро
Коментари Харесай

Сиела Норма: Новите 199 машини всъщност са старите 150 |

" Това са същите машини, тъй че няма никаква вест. По-скоро е подправена вест. Това са същите машини, които към този момент бяха коментирани като 150 - пристигнали на Летище София. към тях се прибавят 36, пристигнали 10-на дни по-рано преди да почне тази шумотевица. Другите 13 са останали от пролетта. Общо 427 машини има за аварийни потребности отвън склада на ЦИК. На фона на 13 000 машини, доставени на Комисията, това наподобява много обикновено количество. Няма нови машини ", заяви пред Нова Нюз Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на " Сиела Норма ".

Късно нощес ЦИК бе сюрпризирана от появяването на още 199 машини за гласоподаване, които се оказа, че се съхраняват на територията на Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ” в София. Избирателна комисия научила за тях от писмо от " Сиела Норма ", в което от компанията оповестяват за тези устройства.

Миналата седмица се разбра за 228 машини на склад, след това за още 150 в митнически склад на столичното летище.

Новите 199 машини за гласоподаване в склад на „ Сиела Норма ” изцяло изненадаха ЦИК, съобщи представителят на Комисията Цветозар Томов тази заран по Нова тв.

ЦИК взе две решения - да осведоми неотложно министър Бойко Рашков, който дава отговор за вота, и ДАНС. И да се изискат спомагателни пояснения от „ Сиела Норма ”, посочи Томов.

Той цитира писмото от компанията, в което се желае да се употребяват 427 устройства за ремонт на техниката в изборните секции. От 5000 тествани устройства в 139 били открити повреди.

Според шефа на компанията снабдител количеството е напълно обикновено.

" Обработили сме към 5-6000 машини, към 150 имат потребност от ремонт. Ето за какво ни трябват към 400 аварийни ", съобщи Тодоров.

По думите му още от началото на февруари " Сиела Норма " е поддържала такива наличия на машините, просто ЦИК не са желали информация.

" Пролетта тези спомагателни машини са били 400, тъй като устройствата за изборите са били 10 000. Тъй като осигуряваме гаранционна поддръжка и на машините, продадени от " Информационно обслужване " на ЦИК, през лятото сме нараснали наличността. Количествата са наложителни, в случай че ги нямахме, някой трябваше да ни глоби ", разяснява Тодоров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР