Това са първите жертви на имотни измами, за които се

...
Това са първите жертви на имотни измами, за които се
Коментари Харесай

Това са първите имотни измами на Марто Нотариуса, разказва бившият му адвокат

Това са първите жертви на имотни измами, за които се твърди, че е извършил убитият Мартин Божанов по прякор Нотариуса, предава Нова тв.

Мартин Божанов бе убит на 31 януари в софийския кв. „ Горна баня ”. Мъжът е част от следствие на Антикорупционния фонд, съгласно което той е осъществявал връзка с прокурори против възнаграждение - за решение на проблеми на клиенти на обвиняването.

Кой е индивидът, който си разрешава да заплашва съдии, на който комисията „ Кушлев ” лишава 430 000 лв., само че който и до през днешния ден е с чисто правосъдно минало? 

Преди 20 години репортерката по това време Лора Крумова демонстрира част от закононарушенията, зад които се твърди, че стои Божанов.

В началото жертвите му били главно възрастни хора.

Годината е 2004 година Тогава 87-годишният Бай Слави губи дома си с подправена покупко-продажба. Възрастният мъж имал 102 кв. м. апартамент в центъра на София. Жилището му е продадено на човек, който дядото не познава – точно Мартин Ангелов Божанов.

„ Бях в градинката пред блока. Каза ми, че е от полицията и да си дам паспорта ”, показа мъжът.

Потърпевшият вижда негова фотография за първи път в районното. Спипан в кола пред жилището на жертвата си, на въпрос какво желае от възрастния човек, Божанов едвам не прегазва оператора.

Нотариусът, направил покупко-продажбата - Слави Крашевски, не изключи самият той да е измамен.

Втората жертва е жена с онкологично заболяване. Чрез имотна машинация тя губи апартамент от 75 кв. м. През ноември 2003 година отпътувала за Съединени американски щати. Докато била в чужбина, домът ѝ е продаден на Мартин Божанов.

Още тогава лицето имало 3 страници досие за многократни измами. Бил е пуснат и за международно издирване. И в този случай жилищната продажба е направена от същия нотариус - Слави Крашевски.

Третата жертва е 76-годишната Илка, която е с първа степен на неработоспособност. Жената даже не подозирала, че жилището ѝ е продадено.

В началото не ни повярва. Пред камерите ни съобщи, че Мартин е внук на брат ѝ. Във подправените докемунти написа, че бабата и синът ѝ дават право на Божанов да продаде дома им самичък на себе си, като дамата може да живее там, до момента в който е жива. И в тази договорка присъединяване има нотариус Слави Крашевски.

Тогава софийският прокурор Славчо Кържев дава обещание да се заеме персонално с имотните обири на Мартин Божанов. 

До през днешния ден обаче Мартин Божанов - Нотариуса не е осъждан. Прокуратурата съобщи, че малко преди да го убият били подготвени да му издигнат обвиняване. 

Там имаше една забавна симбиоза сред Славчо Кържев и слави Крашевски. Те са били състуденти, другари. Има легенда, че преди време Крашевски оказал помощ на Кържев да стане областен прокурор. Познавах ги и двамата тогава. Бях млад упорит и специализирах борба с имотни измами, по тази причина се озовавах в такива каузи. Всички знаеха, че двамата може да са си вършели услуги.  Това разкри в ефира на Нова някогашният юрист Георги Коев. 

По думите му, Божанов го е потърсил тогава, с цел да направи опровергаване, че не е измамил вуйна си. Жената се е отказала на идващия ден да води дело против Божанов.  

„ Нотариуса беше част от метастазата в правосъдната система ”, съобщи Георги Коев.

„ Той беше меко казано нахален, изразителен, динамичен и пошъл. Не беше обезпокоен за тези репортажи, които се правеха за него. Такива хора си имат вяра. Тогава още нямаше защита. Той не е върхът на черешката на тортата, той е върхът на цирея, бялото което се вижда най-отгоре.

Това е една метастаза в правосъдната система, която виждаме 20 години. На този абсцес му сложиха лепенка с убийството ”, съобщи той.

„ България одобри анулация на смъртното наказване, само че де факто то в никакъв случай не е отменяно. Всяка година по трима-четирима знакови герои на Прехода им се извършва смъртната присъда, която не е издала съда. Съдебната система е многопластова, обгръща голям обществен ареал. Миналият век е било стражари и апаши, по-късно става стражари, апаши и прокурори ”, сподели Коев.

Слави Кръшевски – нотариусът, за който се твърди, че е взел участие в имотните измами с Божанов, е на напреднала възраст, само че той също няма нито една влезнала мощ неоправдателна присъда.

Що се отнася до самия Мартин Нотариуса, той се е измъквал с помощта на неналичието на правосъдна промяна. 

„ Не съм го измъквал Мартин, правил съм си професионалната работа, за която съм учил. След като спря да има потребност от помощта ми, спря да ме търси. До 2008 година съм имал контакти с него и ми беше забавно по какъв начин на този човек всичко му се отдава и без значение нещата, които прави, той остава изсъхнал ”, поясни Коев.

„ Той развиваше другарства с всички хора, които може да са му потребни и комфортни. Последно ме търси през 2008 година, а последно съм го виждал предходната година в съда, само че към този момент бях от другата страна. Защитавах мой клиент, който съдеше Мартин Божанов ”, сподели още юристът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР