Това са някъде между 300 и 600 лева и това

...
Това са някъде между 300 и 600 лева и това
Коментари Харесай

Министърът на културата обеща: Пари ще има за всички

Това са някъде сред 300 и 600 лв. и това е радващо “. Това сподели министърът на културата Кръстю Кръстев в „ Защо, господин министър “ по БТВ.

 

Повече пари ще има и за библиотекарите, и служащите в музеите и читалищата, сподели той. Увеличението ще бъде с 18,2%. Заплатите на чиновниците в Министерството на културата също ще набъбнат, като за задачата са отделени 1,9 млн. лева

 

„ Това е началото на растежа на заплатите. При нас заплатите се получават от триумфа в работата и това би трябвало да стане вярно – т.е. там където се работи добре и се ръководят добре парите, хората би трябвало да получават парите си. Смятам, че в случай че този екип продължи работата си в Министерството на културата могат да се чакат и по-добри резултати “, сподели министър Кръстев.

 

По думите му с него не са водени диалози дали остава министър на културата след ротацията.

 

„ Хората, които работят в този кабинет за експерти. Подложени са на доста сериозен обществен напън, само че са много стойностни хора, които доста добре схващат с какво са се захванали. Аз съм от страната на всички, тъй като всички тези хора, които дефинират политическата конюнктура ме одобриха като консенсусна персона. Имам пристрастия, само че дано ги запазя за себе си “, сподели той.

Той дефинира политическия разговор сред ръководещите в последно време като презрян и сподели, че изпитва стеснение от него. 

 

„ Познавам доста от хората, които използват такива думи. Те са много интелигентни хора и не мога да си разреша да кажа дали режисьорът е неприятен или просто нервите не устоят “, допълни Кръстю Кръстев.

 

Нов шеф на НГДЕК

 

По думите му идната седмица ще бъде състезанието за нов шеф на Националната гимназия за антични езици и култури „ Константин Кирил Философ “ (НГДЕК).

 

Италианският колеж

 

Министърът на културата разяснява и недоволството против шефа на Италианския колеж поради уволнени учители и понижени часове по италиански.

 

„ Проведох няколко диалога и с двете страни, ескалацията продължава. Сега влиза инспекторатът за следващ път в учебното заведение и ще бъдат тествани всички обстоятелства. Тогава Министерството на културата ще се произнесе. Ние сме отворени за всички сигнали, стига да бъдат регламентирани както би трябвало, и вършим цялостни инспекции “, сподели той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР