Това са най-добрите модели RAV4 от пет поколения и три

...
Това са най-добрите модели RAV4 от пет поколения и три
Коментари Харесай

Кои са най-добрите моделни години на Toyota RAV4?

Това са най-хубавите модели RAV4 от пет генерации и три десетилетия.

Ако не беше любовта на Америка към пикапите, Toyota RAV4 щеше да бъде най-продаваният автомобил в страната през 2023 година Преди три десетилетия RAV4 оказа помощ за началото на манията по кросоувърите.

Въпреки появяването на по-бляскави и първокласни противници – преди всичко Mazda CX-5 и Kia Sportage – широкоспектърните благоприятни условия на Toyota и репутацията ѝ на благонадежден автомобил я задържаха на върха. 

Както при всяка моделна линия, обхващаща забележителен интервал от време, някои моделни години и разновидности са по-добри от други. Ако това е кросоувърът, който желаете, прочетете, с цел да разберете кои са най-хубавите моделни години на Toyota RAV4.

Анализът е дело на Карл Фърлонг от carbuzz.

Защо Toyota RAV4 е толкоз известна?

Това, че е Toyota, не пречи, само че RAV4 постоянно се е справял отлично със съчетаването на динамичност, сходна на тази на автомобил, с точното количество издръжливост, сходна на SUV. Задвижването на всички колела се оферираше през цялото време, а симпатичният, само че здрав дизайн на първото потомство незабавно се хареса на хиляди консуматори. Моделът с три порти от първото потомство имаше изключително юношески дизайн.

Никой автомобил не е идеален, само че даже когато RAV4 се нуждае от поддръжка, тя рядко е сериозна или извънредно скъпа. RepairPal показва междинни годишни разноски за ремонт от 429 USD за RAV4. В съпоставяне със междинни разноски от 521 USD за всички компактни SUV коли. Честотата и сериозността на ремонтите за RAV4 също са ниски.

RAV4 има и отлични стойности при препродажба. Според iSeeCars RAV4 се подрежда единствено след Jeep Wrangler, Toyota C-HR и Honda HR-V като най-бавно обезценяващия се SUV след пет години.

Toyota е запазила простотата на RAV4, даже и в най-модерното пето потомство на модела. Той към момента се предлага общоприетоо с елементарен четирицилиндров мотор без турбо, като в същото време дава приоритет на оборудването за сигурност пред най-новите екстри.

Кои моделни години на Toyota RAV4 са най-хубавите?

Можете да си купите съвсем всеки RAV4 и да се сдобиете с благонадежден кросоувър. Разбира се, защото най-старите модели към този момент са на 30 години, те ще се нуждаят от цялостна сервизна история с цел да сте спокойни.

Toyota RAV4 от 2022-ра

Car Complaints има единствено една записано недоволство за RAV4 от 2022-ра, част от настоящата гама на петото потомство RAV4. J.D. Power също по този начин дава оценка 81 от 100 за качеството и надеждността на RAV4 от 2022-ра. Това е най-високата за всяка моделна година от петото потомство.

По данни на NHTSA RAV4 Hybrid за 2022 година е получил единствено две недоволства, което е доста по-малко от RAV4 Prime plug-in hybrid (10 оплаквания) и елементарния RAV4 (48 оплаквания). Някои RAV4 за тази моделна година бяха изтеглени поради въздушна възглавница. Тя може да не се задейства вярно.

Като цяло обаче RAV4 от 2022 година наподобява толкоз сигурен залог, колкото и всеки различен. Забелязахме няколко използвани екземпляра от 2022 година за към 23 хиляди $. Това ви икономисва над 5 хиляди $ спрямо нов модел.

Toyota RAV4 от 2018-а

Последната моделна година от четвъртото потомство на RAV4 има дребен брой недоволства в Car Complaints. Освен това е с отлична оценка за качество и надеждност от J.D. Power от 88 на 100.

 2,5-литровият мотор (с верига вместо ангренажен ремък) и стандартната шестстепенна автоматизирана скоростна кутия са безпроблемни, а също така връщат по-добра работа от V6 мотора, който се оферираше преди.

По-старите модели RAV4 от четвърто потомство имаха проблем с груба работа на трансмисията. Изглежда, че той е бил в по-голямата си част изкоренен до появяването на модела от 2018 година Можете да се сдобиете и с хибрид, който дава разход от към 7 л/100 км в смесен режим на каране.

Въпреки че този RAV4 е изтеглян три пъти, две от тях са били за погрешно означение на товароносимостта, тъй че по никакъв метод не са свързани с надеждността на автомобила.

Стига да можете да изтърпите скромната му мощ и по-стария инфо-развлекателен интерфейс, RAV4 2018 би трябвало дълго време да не ви „ основава кахъри “.

2004-2005 Toyota RAV4

Моделите RAV4 от 2004 година и 2005 година бяха последните от второто потомство на модела. В уеб страницата Car Complaints тези две моделни години имат доста по-малко недоволства, в сравнение с по-ранните, преди фейслифта, модели RAV4 от второ потомство. Същият модел се повтаря и на уеб страницата на NHTSA, като броят на недоволствата от RAV4 от 2003 до 2004 моделна година е намалял с над 50%.

Новият 2,4-литров четирицилиндров мотор за моделната 2004 година създава 160 к.с., заменяйки потребления преди този момент 2,0-литров елемент. Освен това той се оферираше с повече съоръжение и усъвършенствана конструкция за сигурност. 

За тези RAV4 обаче е нужна една сериозна спогодба. Toyota преди малко издаде рекомендация „ не шофирайте “ за някои екземпляри. Причината е продължаващата сага с въздушните възглавници на Takata.

Производителят ще размени проблематичната въздушна възглавница гратис. Жалко е, че един проблем може да накърни репутацията на другояче извънредно благонадежден автомобил. Но при изискване, че извършите този сериозен ремонт, тези RAV4 от 2004-2005 година елементарно могат да бъдат предложени като евтина покупка втора ръка.

2000 Toyota RAV4

Сравнително дребен брой недоволства са регистрирани за Toyota RAV4 от 2000 година Последната моделна година на доста обичания RAV4 от първо потомство. На този стадий можете да поръчате модел с две порти и мек покрив, а 2,0-литровият мотор е придобил малко повече мощ. 

През 2000 година RAV4 беше изтеглен от пазара три пъти, само че единствено един от тях засегна забележителен брой единици. Проблемът се отнасяше за надуващ детайл на въздушна възглавница, който можеше да се спука. Затова бихме се уверили, че засегнатата въздушна възглавница е била заменена.

1996-1997 Toyota RAV4

Търсите типичен RAV4 от първото потомство? Те се смятат за доста надеждни с дребен брой недоволства и единствено едно евакуиране от пазара. И то за дефектни комбинирани крушки. Броят на отзоваванията се усилва от 1998 моделна година, както и недоволствата, свързани с RAV4.

Тези модели са оборудвани с 2,0-литров четирицилиндров мотор и избор сред петстепенна механична или четиристепенна автоматизирана скоростна кутия.

Много от ранните екземпляри на RAV4 се продават за по-малко от 10 хиляди $, само че може да се наложи да се постараете с търсенето за порядъчен модел предвид на това какъв брой остарели са те в този момент.

Ами чисто новият RAV4?

Естествено, най-новите модели RAV4 са най-желани, защото имат най-хубаво комбиниране от мощ, екстри и функционалности. В моделите от 2023 година интерфейсът на инфотейнмънт системата е получил забележителна смяна, тъй че бихме си взели един от тях, в случай че избираме сред 2022 и 2023 година

Все отново е прекомерно рано да се каже какъв брой надеждни са тези най-нови RAV4, защото те не са в продажба задоволително дълго време. При настоящето състояние има доста малко недоволства за RAV4 от 2023-2024 година, макар че 195 екземпляра от модела 2023 година бяха изтеглени поради евентуално развалено стебло на вентила на гумите. То може да докара до приключване на въздух от гумите. Това визира моделите с черни 17-инчови джанти.

Обобщение: Създаден, да “деяни ”

Заедно с Honda CR-V, Toyota RAV4 е един от дребното компактни кросоувъри, за които се чака да имат порядъчен късмет да устоят най-малко 400 000 км. Като съвсем всеки различен SUV, за който се чака да направи същото, е или по-голям, или с платформа шаси върху рама.

Опростената механика и солидното качество на направата на RAV4 му обезпечават висока надеждност. Той не разполага с най-новите и „ фръцливи “ функционалности в своя клас, само че е заслужен за емблемата на Toyota.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР