Това са лекарствата, които започнаха да изчезват и да се

...
Това са лекарствата, които започнаха да изчезват и да се
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Може да има проблеми с безплатните лекарства за COVID-19

" Това са медикаментите, които започнаха да изчезват и да се появяват през пиковете на пандемията предходната година. Точно по тази причина беше редно и обикновено първо да се предложи генерично определяне. Когато на нас ни се поставя нещо гратис, склонни сме да го получаваме и да го използваме повече ", разяснява проф. Сербезова.

Тя уточни, че евентуално има причина, заради която е взето решението персоналните лекари да бъдат заобиколени - да не се обременяват болничните заведения по време на пандемия.

" Усилията в тази посока по този начин или другояче са положителни. Вероятно се чака натоварване в по-тежките дни на пандемията, само че процесът би трябвало да е изкусен от самото му начало до самия му край, фармацевтите да получат съответна поддръжка ", безапелационна бе проф. Сербезова.

Председателят на БФС сигнализира и за евентуални проблеми с електронните предписания, с които ще се предписват тези медикаменти. По думите на Сербезова електронните предписания не разрешават отчасти осъществяване и при липса на даден медикамент ще се наложи пациентите да обикалят по аптечната мрежа.

Проблем би зародил и със изписването на безвъзмездни медикаменти за пациентите, които не са здравноосигурени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР