Това са Хората! От дрехите им се вдига дим, но

...
Това са Хората! От дрехите им се вдига дим, но
Коментари Харесай

От дрехите им се вдига дим, задушават се: За огнеборците, спасили близначетата на 38 дни

" Това са Хората! От облеклата им се подвига пушек, само че те мислят за това, дали бебетата са добре. В очите им има сълзи, само че не от уязвимост! Когато схващат, че на 8-я етаж, над горящия апартамент, има две близначета на 38 дни, хукват по стълбите. Задушават се, само че не престават. Стигат до жилището, мокрят одеяла, завиват бебетата, не могат да се върнат по стълбите, тъй като там към този момент въздух няма! Слизат единствено един етаж по-надолу и от там, през прозореца, с вишка. Децата са избавени! И освен те ". Това споделя в профила си в обществената мрежа кореспондентът на bTV Ирина Жерева, която отразява случая в Благоевград.
Още по темата
Спасителите в никакъв случай няма да не помнят момента, в който влизат в горящия блок и се пробват да доближат до гласовете, които чуват. " От първия до 8 етаж не се виждаше нищо, стълбищната клетка беше безусловно цялостен мрак. Страшна температура ", споделя Давид Гълъбов, представен от.

Поемат риска и схващат, че над горящия апартамент е блокирано семейство с едномесечни близначета.

" Там, където те бяха, беше ужасно задимено и нямаше по какъв начин да ги оставим децата, щяха да си загинат. Малко рисковано за тях, намокрихме пелените с вода, тъй като температурата беше доста огромна, подавахме непрекъснато О2, свалихме ги по стълбите ", споделя още пожарникарят и прибавя:

" Ние не се вършим на герои на някакви супермени, само че това ни е специалността, това не е специалност, това ни е предопределение ", споделя Давид Гълъбов.

В пожара починаха 3-ма души, няколко пострадаха, а десетки бяха обгазени. Към момента прокуратурата проверява тенденциозен палеж, а първичната версия е, че пожарът е провокиран от притежателя на запаления апартамент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР