Това с освобождаването на пенсионерите е добро начало. Има много

...
Това с освобождаването на пенсионерите е добро начало. Има много
Коментари Харесай

Пенсионерите вън! А кадрите на ГЕРБ?! Май пак се разхвърчаха калинки на рояци...

Това с освобождението на пенсионерите е положително начало. Има доста младежи, които търсят място под слънцето. Но не се ли не помни от властта, че законът дава равни права на пенсионираните с всички останали. Не е ли това някакъв тип " дискриминация ", която ще докара до връщане на работа на пенсионери след време, спечелили каузи против страната.

Ето и друга позиция: Щом служителят е придобил застрахователен стаж и възраст за пенсия могат умерено да го освободят - законът дава това право. Друг е въпросът, че има ведомства с такива мижави заплати, че младежи ще ги заобикалят. Друг въпрос е, че отново се постъпва изборно в някои ведомства.

Не би трябвало ли критерият да бъде дали някой прави работа или не, а не според от възрастта? Има ли смисъл да изгониш сръчен пенсионер и на негово място да поставиш некултурен и ленив по-млад човек? Не е ли неверен този път?

Пенсионерите си потеглят за положително или за неприятно. Но ще останат ли калинките на ГЕРБ? Във всяко министерство има такива, които не престават да бъдат подвластни от предходната власт. Помните ли, че на Борисов и сие им бе нужна най-малко петилетка с цел да прочистят ведомствата от фрагменти на Столетницата. Сега гербаджийските калинки са се окопали в очакване на по-добри времена. И възможното им изчегъртване вероятно ще бъде съпроводен с писък до небесата. Но новата власт няма друга опция. В министерствата всички знаят имената им.

За страдание будни читатели на уеб страницата алармират, че калинки на рояци са разперили крила и при новата власт. Вече се писа, че един почитан кадър с немного опит развъртя метлата и раздава правораздаване във всички направления. Хора с обикновена подготовка пълнят кабинетите и съветническите квоти във ведомствата.

А в едно от министерствата една госпожица с най-малък опит е назначена за зам.-министър поради близки връзки с министъра.

Ще продължи ли смяната и с хвърченето на калинки?!

Калин Неврокопски

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР