Това, с което се храним и пием, оказва пряко влияние

...
Това, с което се храним и пием, оказва пряко влияние
Коментари Харесай

Уникалната и неподозирана полза от червеното вино

Това, с което се храним и пием, оказва директно въздействие на мозъка, изключително в напреднала възраст. До този извод стигат учени в свое проучване. То е оповестено в Journal of Alzheimer’s Disease. Анализирани са данните на над 1500 британци, свързани с техния ген, хранене и здраве.
Те подават информация посредством въпросници в продължение на 10 години. Най-възрастният от тях е бил на 77 години в края на проучването.
 Какво ще стане с тялото ви, в случай че пиете чаша вино всеки ден? Какво ще стане с тялото ви, в случай че пиете чаша вино всеки ден?
Мнoгo хoрa ca убeдeни, чe винoтo в мaлки кoличecтвa e oтличeн нaчин зa прeдoтврaтявaнe нa cърдeчни зaбoлявaния. Прeдпoлaгa ce...
Участниците е трябвало да посочат какъв брой постоянно и в какви количества са се хранили с 49 съществени храни. В това число пресни и сушени плодове, сурови и варени зеленчуци, риба, пиле, месни артикули, алено месо (свинско, говеждо, агнешко), сирене, самун, зърнени храни, чай, кафе, бира, сайдер, алено и бяло вино, шампанско и спиртни питиета.
Анализът на събраните данни демонстрира, че сиренето и алкохолът, изключително , са най-хубавата отбрана против когнитивния спад, който настава с възрастта.
Освен това, с цел да се понижат опциите за проблеми с мозъка в преклонна възраст, е потребно да се яде агнешко месо един път седмично. Другите типове алено месо не дават подобен добър резултат. Прекомерният банкет на сол също би трябвало да се заобикаля. Това важи изключително за хора с нараснал генетичен риск от заболяването на Алцхаймер.
Учените споделят, че са били прелестно сюрпризирани, че ежедневната консумация на сирене и алено вино оказва помощ както да се оправим със напрежението по време на пандемията на , по този начин и благоприятства работата на мозъка. Разбира се, консумирането на алкохол е желателно да бъде в дребни количства.
 Връзката сред кръвната група и сърдечните проблеми при пациенти с COVID-19 Връзката сред кръвната група и сърдечните проблеми при пациенти с COVID-19
Cрeд мнoгoтo уcлoжнeния, прoизтичaщи oт СОVID-19, cърдeчнo-cъдoвитe прoблeми зaeмaт cпeциaлнo мяcтo. Нoвo прoучвaнe нa изcлeдoвaтeли oт...
Прекомерната приложимост, както е известно, дава противоположен резултат.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР