Това решиха партиите на среща днес. Вижте позициите на всяка

...
Това решиха партиите на среща днес. Вижте позициите на всяка
Коментари Харесай

Няма да канят посланиците на Русия и Беларус на първото заседание на НС

Това взеха решение партиите на среща през днешния ден. Вижте позициите на всяка от тях

Руският дипломат Елеонора Митрофанова и ръководителят на задачата на Беларус у нас няма да бъдат канени на първото съвещание на новия парламент. Мнозинството от политическите партии, показани в 48-ото Народно заседание, е подкрепило несъгласие на „ Демократична България ” на среща в четвъртък.

„ Получихме поддръжка от „ Продължаваме Промяната ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия възразиха против това решение. От „ Български напредък ” по-скоро демонстрираха мнение да се придържаме към общата европейска позиция ”, посочи Надежда Йорданова от Демократична България, предава.

Позициите на партиите

„ Удовлетворени сме, че надви евроатлантическото болшинство при вземането на решението - че не следва да се канят посланиците на Русия и Беларус. Считаме, че това ще е вярното решение, което ще вземе администрацията ”, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„ Поканата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова би политизирала ненужно обстановката, по тази причина подкрепихме тази наша позиция. Този път болшинството застана зад нея. Има и позиция на страните членки на Европейски Съюз и съобразявайки се с нея, администрацията ще насочи предложения към посланиците от корпуса ”, каза Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната ”.

„ Решението и позицията на ДПС са ясни, както постоянно, а точно - посланикът на Руската федерация да не бъде канен ”, обясни Станислав Анастасов от Движението.

„ Има дипломатически правила, които би трябвало да се съблюдават. Да оставим институциите да ги съблюдават. Обществото има надалеч по-големи проблеми, които би трябвало да решаваме като национални избраници. Мисля, че е малко рано да влизаме в какъвто и да е било политически пиар ”, е мнението на Георги Самандов от „ Български напредък ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР