Това реши Софийският апелативен съдДелото за смъртта на Милен Цветков

...
Това реши Софийският апелативен съдДелото за смъртта на Милен Цветков
Коментари Харесай

Потвърдиха 9 г. затвор за Кристиан Николов

Това реши Софийският апелативен съд
Делото за гибелта на Милен Цветков отива във Върховния касационен съд

Отрича да се е дрогирал

Състав на Софийския апелативен съд удостовери напълно присъдата от 9 години затвор за Кристиан Николов, предизвикал по несъобразителност гибелта на журналиста Милен Цветков, стана ясно през днешния ден.

Тежката злополука стана на 19 април 2020 година на кръстовище на столичния бул. “Черни връх ”. При следствието бе открито, че 21-годишния Николов е карал след приложимост на 3 типа опиати и е блъснал автомобила на Цветков с близо 50 км/ч над позволената скорост. Затова от прокуратурата му повдигнаха обвиняване за възможен предумисъл, защото е пълновръстен и вменяем и е следвало да си даде сметка, че може да отнеме човешки живот, сядайки надрусан зад кормилото на мощен джип.

И втора инстанция, както и Софийският градски съд обаче не одобриха тази обвинителна теза, а от самото начало на процеса Николов и отбраната му твърдяха, че той не е знаел какво пие на ваучър предходната вечер, говореха за някакви успокоителни чайове, че се е мазал с канабисова паста за устни.

Така или другояче следва процесът да се реши дефинитивно на Върховен касационен съд, защото и прокуратурата, и наследниците на Цветков упорстват за по-тежко наказване за Николов. Той и сега е под домакински арест, изкара и няколко месеца зад решетките и тези периоди ще бъдат приспаднати от бъдещата му присъда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР