Това решение беше взето след среща с лидерите на федералните

...
Това решение беше взето след среща с лидерите на федералните
Коментари Харесай

Австрия премахва почти всички пандемични ограничения

Това решение беше взето след среща с водачите на федералните провинции и националната организация за битка с ковид (GECKO).

По-специално, от 5 март управляващите възнамеряват да анулират „ зелените паспорти “ за имунизация, рестриктивните мерки за достъп до публични места и рестриктивните мерки за броя на хората на събития. Ресторантите още веднъж ще могат да работят през нощта.

Първите ограничения за облекчение на рестриктивните мерки ще бъдат подхванати още на 19 февруари: по-специално местата, където се позволяват единствено имунизиран или възобновени след COVID-19, също ще бъдат позволени съгласно негативни PCR проби.

Изключение ще има за лечебни заведения и старешки домове, които се смятат за изключително уязвими към вируса. Все още не е ясно дали Виена ще одобри общите правила, където рестриктивните мерки нормално са по-строги спрямо останалата част от страната.

Изискването за носене на респиратор FFP2 в транспортните и питателните магазини ще продължи. Ваксинацията ще продължи. Тестването ще остане гратис най-малко до края на март.

Обявявайки решението, австрийският канцлер Карл Нехамер...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР