Това разкри ДПС на извънреден брифинг в парламента. Петков замеси

...
Това разкри ДПС на извънреден брифинг в парламента. Петков замеси
Коментари Харесай

ДПС: Кирил Петков използва името на висш служител на Държавния департамент на САЩ за разправа с политическите опоненти

Това разкри Движение за права и свободи на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

Петков замеси Джеймс О`Браян, началник на службата за съгласуваност на наказания към Държавния департамент на Съединени американски щати, с сан на дипломат, с цел да насочва закани към Движение за права и свободи, заяви водачът на Движението Мустафа Карадайъ.
 Брифинг25.05 2
Случаят е от последния блиц надзор в Народното събрание. Той бе разказан от зам.-председателя на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, пред който е отправена опасността.

На излизане от залата, минавайки около така наречен „ кошара ” на министрите, Петков се опита да ме привика с жест, описа Анастасов. Застанах на отдалеченост от метър и половина, не желая някой да ми приказва на ушенце, ние сме срещу тези неща, добави депутатът.

„ Кирил Петков сподели: Аз вас ще ви оправя! ”. Не можах да допускам на ушите си. Отвърнах: „ Моля? ”. А той сподели: „ Аз вас ще ви оправя. Джеймс О`Браян е името на индивида, до три седмици очаквайте вести ”. Приканих Петков да излезе на трибуната и да го повтори. Но той се облегна обратно и сподели: „ До три седмици чакайте вести! ”. Имаше сътрудници зад мен от групата, имаше премного очевидци на случката ”, описа Станислав Анастасов.

В този ден министър-председателят не отговори на поставените от нас въпроси за изясняване на внушенията, които направи по адрес на Движение за права и свободи за несъществуваща връзка с другите потоци – Южен, Турски, Балкански. И когато декларирахме, че ще внесем предложение за краткотрайна анкетна комисия по тези тематики, нервите му очевидно не устояха. И той насочи директни закани към Движение за права и свободи през заместник-председателя на партията Станислав Анастасов, разяснява Мустафа Карадайъ.

По този мотив още предходната седмица ние изпратихме и писмо на господин Джеймс О`Браян и го попитахме кой, по какъв начин и за какво употребява неговото име и то главно за закани на политическите съперници, заяви Карадайъ.

Предложение за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводите за транспорт на природен газ от Руската федерация Южен поток, Турски (Балкански) поток и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) внесе Движение за права и свободи през днешния ден.

Когато министър-председателят Кирил Петков пред медиите разгласи някои лъжи, свързани с Движение за права и свободи по отношение на Южен поток, Турски поток, Балкански поток (кой както желае, по този начин да го назовава, формалните наименования са Южен и Турски поток), ние поставихме въпроси към него на последния блиц парламентарен надзор. Той не отговори на тях. Не можа да отговори на какво съображение прави внушения, които не почиват на никакви обстоятелства, съобщи Мустафа Карадайъ.

Тогава декларирахме от трибуната на Народно събрание, че ще внесем предложение за основаване на краткотрайна анкетна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по изказванията на министър-председателя, добави Карадайъ. И заяви, че проекторешението за основаване на краткотрайната комисия е към този момент импортирано в деловодството на Народно събрание. Нещо повече – ние желаеме да се ревизира всичко, което се е случвало по така наречен потоци, добави Карадайъ.

За следващ път тук пред вас желая да заявя, че Движение за права и свободи по този начин ще реагира на всяка неистина на кръга „ Капитал ” на олигарха и медиен монополост Иво Прокопиев и неговите проксита, в това число и на последните внушения, които прочетохме тези дни от анализатори от този кръг, безапелационен бе Карадайъ. Той напомни, че служебният министър на превоза Георги Тодоров доста тъкмо, ясно и изрично е дал отговор тези въпроси и анализаторите би трябвало да се придържат към обстоятелствата, а не да вършат внушения и да популяризират лъжи.

Още през днешния ден най-късно на следващия ден ще предприемем ограничения от наша страна, тъй като когато има обществена публична информация, обстоятелствата са ясни, безапелационен бе Карадайъ.
 Screenshot 20220525 124126 Office 1  Screenshot 20220525 124802 Office 1
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР