Това, разбира се не е плюс за общество, част от

...
Това, разбира се не е плюс за общество, част от
Коментари Харесай

Кукловодите също плачат: Разсъмва се и каляската се превръща отново в тиква

Това, несъмнено не е плюс за общество, част от което разчита на знамение, с цел да си обезпечи добър живот. Затова и очакванията, че ще се появи някой, който ще оправи страната, ще оправи и тях, не стопират да се възпроизвеждат. Без триумф, само че както се споделя: „ не губете кураж до идващия тираж “.

 

Това положение на страната и анестизираната гражданска сила са обичаното положение на така наречен задкулисие и кукловодите в него. То влага в поддържането на това положение. Задкулисието обаче с времето привикна с мисълта, че всичко, което присвояват е даденост, поставя им се и няма да дават отговор пред закона за сътворените грабежи за милиарди. Това ги направи разсеяни и уязвими. Което докара до неверни ходове. Някои от тях непредизвикани, в случай че употребяваме терминологията на тениса.

Последният епизод с доста послания сред редовете съдържаше бе изявлението на предприемача Велико Желев по бТВ и още едно „ на терен “, както се споделя. В него видяхме фрапантен бароков декор и жълти работни жилетки върху асфалт. Безумен спешен ПР, който ни натрапи мъжки вид на Пепеляшка, в който публичните поръчки играят ролята на тиквата, която се трансформира в колесница. В българския вид това става буквално…

Фактът, че до момента компаниите на Желев са измежду най-често печелещите публични поръчки в региона на строителството обаче приказва за напълно друго. Стив Джобс бе споделил: Всеки слух се трансформира в истина сега, когато бъде публично опроверган. Внимавате ли за посоката?...

Освен това Велико Желев изясни, че имал милиони, персонални пари, и можел да изнася от тях колкото си желае в чужбина, тъй като си бил платил налозите. Освен това повтори няколко пъти, че разнообразни институции и държавни органи са правили инспекции на него, брачната половинка му, на негови другари и сътрудници. Би било отлично, само че в случай че въпросните институции не действаха като „ чадър “ над избрани лица и компании и като бухалка за неуместните.  

 

Организираната среща с медии на магистрален обект няма да разясня, тъй като е на равнище 60-те години, когато по сходен метод се отчитаха предварително изпълнени петилетки…

 

***

Назначаването на Велислава Кръстева, правилен и значим кадър на Движение за права и свободи, в Народния спектакъл – като зам.-директор или пиар, все едно – бе извънредно неумен ход. Преяждането с власт и въздействие постоянно водят до противоположен резултат от този, който е заложен в първичния план. Кръстева към този момент е била зам.-министър на културата и това не е направило усещане, тъй като там е работила в чиновническа среда и не е правила внезапни придвижвания, които да осветят активността й.

 

Качването на „ сцената “ на Народния обаче е друга бира. Тя от своя страна не се въздържа и реши да покаже на всички кой поръчва музиката и се изтъпани до Ахмед Доган, когато той отиде да гласоподава на предходните избори. Самият Доган нямаше потребност от тази проява, тъй като името му влезе в непотребен скандал.

 

Още с назначението й би трябвало да е оценено наличието в театъра на Александър Морфов, Захари Карабашлиев и Явор Гърдев. Този вид хора не могат да бъдат опитомени или дресирани с политическо надменност и господарско държание. Моделът може да минава на доста места, само че в театралните и изобщо в средите на културата и изкуството към момента има обичайно число хора, които създатели с характери. Има, несъмнено и без характери, само че те не са никакви творци…

 

Сблъсъкът е бил предупреден. Губещата страна – Кръстева, - е била ясна по хипотеза. Но освен това. Кръговете, които въплъщава някогашната депутатка от Движение за права и свободи, инкасираха имиджов удар, тъй като обществото възприема офанзивата против одобрени с гения и качествата си създатели като експанзия против потвърдени гении. Винаги е по този начин, когато властимащи се постановат над актьора. Очаквано Морфов получи поддръжка, а позицията му във връзка с статуквото, управлявало през последните 15 години, доби публичност и известност. Хората, изключително младите, нормално застават на страната на създатели от такава класа. Върна се духът на митингите от 2020 година въпреки и не в подобен мащаб.

Изводът е, че кукловодите и задкулисието или са проспали несъответстващото решение Кръстева да се окаже в Народния или са изгубили визия за действителностите.

 

***

Друг образец за неприятни реакции и решения с нежелани за задкулисието последствия бяха обществените опити на Владислав Горанов да потвърждава какъв брой е почтен и какъв брой доста са подведени американските институции, които го вкараха във втория лист със наказания по закона „ Магнитски “. Да си бил толкоз време във властта, да си седял до дясното коляно на Борисов години наред, да си се вмъкнал в така наречен хайлайф, да боравиш с голям размер от информация и да твърдиш, че някой е заблудил Щатите за това, какви си ги правил, е цялостна идиотщина. Борисов се усети с известно забавяне и побърза да се разграничи от своя финансов гуру. Оттук насетне всички опити на ГЕРБ да омаловажи случилото се, звучат неубедително и усилват вредите.

 

Прибавете натрапващото се наличие в медиите на Делян Добрев, Теменужка Петкова, Тома Биков, Десислава Атанасова и други и ще получите безумен опит ГЕРБ и чудовищният му модел на ръководство да се върне и да търси реванш за пропуснатите изгоди – разбирай обири. Плочата „ ние сме почтени, други са неприятните “ се изтърка до степен, че всяко нейно стартиране нервира от ден на ден и повече хората  - най-малко тези, които не са директно подвластни и свързани с върхушката на ГЕРБ и борисовия другарски кръг.

Всички упоменати неприятно отиграни „ топки “ са знак, че кукловодите са изхабени, губят рефлекси, губят разсъдък. Изпята ария са, както се споделя.

 

***

Пълненето на чекмеджета с пачки и злато със подозрителен генезис, превръщането на тикви в майбаси и скъпарски имения с крадени пари към този момент не може да мине за „ непоклатимост “ и „ народна власт “. Мафиотско-олигархичен-прокуророченгеджийски модел е. Борисов модел.

 

Борисов по този начин и не излезе обществено да изясни какви бяха тези милиони и кюлчета в чекмеджето му в спалнята. Но пък даде обещание да не бъде повече министър председател. Милият, това от дълго време не зависи от него.

Разсъмва се и каляската се трансформира още веднъж в тиква.

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР