Това, разбира се, е съвпадение –американският Закон за предотвратяване на

...
Това, разбира се, е съвпадение –американският Закон за предотвратяване на
Коментари Харесай

Америка не може да не множи противниците си

Това, несъмнено, е съвпадане –американският „ Закон за попречване на насилствен труд “ (в Синцзян, Китай) влезе в действие във вторник и след няколко дни същият Китай ще провежда следващата, дълго чакана 14-та среща на върха на БРИКС.

Тоест някой би могъл да допусна, че в този момент е преференциално за Съединени американски щати да създадат няколко примамливи жеста към Пекин, с цел да му попречат да се приближи още повече до Русия и да го разубедят да наруши още няколко детайла от режима на наказания против нашите страна. Но къде ти? Изглежда, че Америка съзнателно сближава Москва и Пекин, принуждавайки ги интензивно да основават различна международна стопанска система и даже въвличат най-големите страни - водачите на развиващия се свят.

Става дума за членовете на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка). За тях и за това каква тъкмо среща на високо ниво е планувана за тази седмица - малко по-късно. Първо, за това какви наказания на Съединени американски щати бяха въведени против Китай.

Законът, признат от Конгреса е подписан от президента Джо Байдън на 23 декември предходната година, влизането му в действие през днешния ден е нещо автоматизирано. Междувременно се появи тактика за използването му, създадена от Министерството на вътрешната сигурност. Така че общата картина на това по какъв начин ще наподобяват нещата през днешния ден е много ясна.

А точно: митническите органи би трябвало да изхождат от презумпцията, че всички артикули, импортирани в Съединени американски щати, напълно или отчасти създадени в Синдзян, са основани благодарение на насилствен труд. Вносителят ще би трябвало да потвърди, че в тази ситуация това не е по този начин. В противоположен случай стоките ще бъдат отнети, задържани, в най-хубавия случай, върнати назад. И имайте поради това „ напълно или отчасти “: продуктът може да бъде от всяка провинция на Китай, само че има съставни елементи и първични материали.

Говорим на първо място за памук и слънчеви панели. Що се отнася до първото, оценките варират до точката, че 80 % от китайските памучни артикули съдържат прежда от Синдзян, този климатичен аналог на Узбекистан или Египет. Слънчеви панели - няма подобен монопол, само че е близко. И да не забравяме, че Синцзян създава доста други неща, освен това на най-високо софтуерно равнище.

Неведнъж сме казвали, че историята на ужасите за " робския труд " на уйгурите - китайско национално малцинство - даже не може да се назова правдоподобна. Това е призрак, който въобще няма нищо общо с действителността. Но дано разгледаме първия и явен вероятен резултат от този пакет от наказания против Китай. Резултатът можеше да се окаже (ако глобите проработят) следният: точно уйгурското население на Синдзян ще бъде първата му жертва, откакто загуби значим източник на приходи. И тогава това население можеше в обезсърчение да стартира още веднъж да слуша проповедниците на джихада и терора, от които Синцзян сякаш се отърва преди няколко години. Може да си представим реакцията на китайското болшинство в Синдзян, както и на други китайци в цялата страна.

Тоест пред нас е американска измама, ориентирана към вредителство против Китай. Но това е и американска нелепост. Факт е, че в това време американските икономисти, като министъра на финансите Джанет Йелън, започнаха да приказват за нуждата от унищожаване на митническите цени, наложени от предходната администрация върху вноса на китайски артикули. По елементарна причина: те не вредят на Китай, а на Америка, допринасяйки за неистовия напредък на инфлацията там. Байдън и китайският водач Си Цзинпин приказват за понижаване на тези мита от известно време.

Ние с вас сме привикнали да приказваме по какъв начин безкрайните пакети от наказания против Русия се оказаха най-ужасното ни оръжие против Съединени американски щати и другите западни страни. И ние знаем по-малко, че Китай е в тъкмо същата обстановка, наказания против която - без правдоподобни аргументи - бяха въведени даже повече, в сравнение с против Русия. И китайците също добре осъзнават, че тези наказания са най-силното им оръжие против Запада. Чуваме, че " инфлацията на Путин " задушава Америка, до момента в който китайците чуват, че тя не е почнала през 2022 година и се назовава китайска.

Но когато американските управляващи се пробват с една ръка да отстранен някои от глобите, а с другата да вкарат нови, това към този момент е тежък случай на раздвояване на личността. Колективно, в тази ситуация. И няма смисъл да се надяваме съществено на пробуждането на западния разсъдък. Освен това доста други страни също следят този срив на логиката, надявайки се, че е допустимо да се изградят групови механизми за противопоставяне на идиотизма на глобите. От който по целия свят се повишават цените за петрола и газа, зърното, а след тях и за всичко останало – даже за памучните облекла (около 20 % от които се създават в Китай). Тоест с всяка нова офанзива на наказания Америка ражда своите съперници по света.

И тук имаме идната среща на върха на БРИКС. Може да стане много забавно. Нейните уредници, страната-председател, т.е. Китай, разшириха доста програмата, предхождаха срещата като такава с бизнес конгрес и след срещата проведоха и „ разговор на високо равнище за световното развиване “. Това значи, че в полемиките ще има доста повече участници от петимата водачи на участващите страни. Въпросът е какво ще се разисква и какво ще се взема решение.

Известно е, че главната заслуга на БРИКС е дългото и последователно създаване на различна на западната финансова система. Изглежда, че в този момент тази система има късмет да премине тестване в борба. Факт е, че тя е нужна не сама по себе си, а като метод за трайно разрушение на механизма на западните наказания, или по-скоро тяхното влияние върху останалия свят. Разчетите в долари или евро разрешават на Запада да управлява потока от артикули и от време на време даже да ги блокира, би трябвало да се измъкнем от това, само че даже разплащането в национални валути взема решение единствено част от казуса.

Основният проблем, несъмнено, са „ вторичните наказания “, когато компания от която и да е страна, която купува, да речем, упоменатия памук в Синцзян, може да бъде подложена на репресии, в случай че прави бизнес и със Запада. Тогава нейните активи в Съединени американски щати или друга западна страна могат просто да бъдат законно откраднати. В резултат на това се сътвори обстановка, в която целият свят ненавижда глобите (срещу Русия, Китай, каквото и да е), тъй като те водят до апетит и инфлация. Остава да разберем по какъв начин да ги сломим.

От година на година членовете на БРИКС одобряват заявления, в които всички наказания, разнообразни от наложените от Организация на обединените нации, се дефинират като противозаконни. Но това са, повтаряме, заявления - а какво да кажем за дейностите? Остава да забележим какво ще се случи в тази част на идната среща на високо ниво в Пекин, която ще включва – като участници или посетители – страни, които от дълго време мечтаят глобите да останат бясно развлечение единствено на дребна група страни, решили да се заемат с икономическо самоубийство.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР