Това противоречи на Конституцията. Целта е пак да се отстрани

...
Това противоречи на Конституцията. Целта е пак да се отстрани
Коментари Харесай

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: Гешев разкри защо Прокуратурата поиска записите от Министерски съвет

Това опонира на Конституцията. Целта е отново да се в профил персоната основен прокурор. За да се случи това нещо, би трябвало Велико национално заседание. Това сподели основният прокурор Иван Гешев във връзка изявленията на кабинета, че арбитър ще проверява основния прокурор.

„ В опита си да излъжем европейските си сътрудници, сме на път да излъжем себе си. Обърнахме Механизма за съдействие и инспекция в непотребен инструмент. Той сега не се ползва. Съдебната власт е доста съществено атакувана, има потребност от взаимоотношение с европейските институции. След като отпадна този ефикасен механизъм, ние се връщаме към равнища на престъпност от началото на 90-те и регресът е извънредно бърз”, съобщи Гешев.

„ Българските политици не се интересуват от правосъдна промяна. Под лозунга „ Съдебна реформа” схващат преодоляване на прокуратурата и лична промяна на основния прокурор. Надявам се не с нелегитимни цели ", съобщи Гешев. „ Българската прокуратура не беше подкрепена в битката й с мафията. Напротив – правосъдната власт беше атакувана ", сподели Гешев.

Гешев разяснява и настояването от НСО да дават записи от камерите на Министерски съвет. " Прокуратурата може да изиска запис от камерите в Министерския съвет, само че единствено по съответно следствие ", разгласи основният прокурор, само че отхвърли обвиняването да има за цел да следи какви сигнали се подават към Европрокуратурата, каквито подозрения показаха от изпълнителната власт.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР