Това пропукване, което сега се получава, според мен, е във

...
Това пропукване, което сега се получава, според мен, е във
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Политическите сили не просто се намесват в съдебната власт, те я контролират

" Това пропукване, което в този момент се получава, съгласно мен, е по отношение на протичането на вътрешни процеси в прокуратурата, а не толкоз последица или отзвук от политическа интервенция в този миг. Свидетели сме на доста забавен катарзис ", сподели от своя страна юристът и лекар по право Цвета Маркова във връзка процесите в правосъдната власт и прокуратурата, политическото въздействие и вмешателство, решенията, които предстоят пред Висш съдебен съвет, и вероятните изходи.

 

Припомняме, че през днешния ден ще се организира първи пленум на Висшия правосъден съвет след разтърсванията в прокуратурата сред основния прокурор и неговия заместител.
 
Очаква се позиция на ръководителите на висшите съдилища - Галина Захарова и Георги Чолаков. Те, дружно с Иван Гешев, са известни като " тримата огромни " в правосъдната система и са членове по право на Висш съдебен съвет. До момента формален коментар не е имало.

 

Съюзът на съдиите излезе с декларация, в която приканва Висш съдебен съвет да в профил всички забъркани - и основния прокурор Иван Гешев, и заместника му Борислав Сарафов, и неговия заместител Ясен Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР