Tова пристанище(Нефтобаза Росенец) бешедадено на концесия за 35 години. За

...
Tова пристанище(Нефтобаза Росенец) бешедадено на концесия за 35 години. За
Коментари Харесай

Василев разкри колко е получавала държавата от наема на Нефтопристанището в Росенец

Tова пристанище(Нефтобаза Росенец) бешедадено на концесия за 35 години. За сумата от един милион лв.. В момента таксата е милион и половина лв. на година. Страната няма дрга алтернатира като място за импорт на нефт, разгласи при посещаване в Росенец някогашният финансов министър Асен Василев.

" Тази монополна точка е дадена на Нефтохим. Когато заех поста финансов минситър аз заварихобщо 7 митничари на пункта или по 1 митничар зацялата територия на една промяна и то без граничен надзор. Към днешна дата Национална агенция за приходите влязоха да, с цел да си създадат проверките, което докара до това, че Лукойл заплати облага, което не се беше случвало през последните 15 години ", сподели Василев.

#Промяната на посещаване в нефтено пристанище Росенец
Posted by on Monday, 29 August 2022

По думите му, цените на модифицирания у нас нефт се наблюдават деликатно като се прави и параленост с процеса в Унгария, която също както и страната ни, внася съветски нефт - изключение, което беше утвърдено за двете страни от Европейска комисия.

" Реално цената, на която ГЕРБ са дали това пристанище, е равна на наемите на три огромни магазина в МОЛ-а. Това е годишната такса, която те заплащат на България ”, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Чуйте одробностите от двамата в звуковия файл:

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР