Това преобразуване би имало смисъл ако решава фундаментални проблеми на

...
Това преобразуване би имало смисъл ако решава фундаментални проблеми на
Коментари Харесай

Обединяването на Педиатрията и болница Лозенец няма да осигури комплексна детска грижа

Това превръщане би имало смисъл в случай че взема решение фундаментални проблеми на детското опазване на здравето - неналичието на сложна детска грижа, кадровият недостиг и материално-техническата база. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " доктор Благомир Здравков, шеф на Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София. Повод за неговия коментар е решението на служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров за обединение на Педиатрията с болница " Токуда ".

Неговото мнение обаче е, че със сливането на двете лечебни заведения не се вземат решение съществени проблеми, най-важният от които е реализирането на сложна детска грижа.

Споре него устойчивото решение за построяването на съвременна и модерна детска болница е залегнало в програмата на новото държавно управление, а точно " нужда от построяването на напълно нова детска сложна болница с авансово направен подробен разбор ". Д-р Здравков акцентира и потребността от очертаването на съответни стъпки за решение на кадровия недостиг.

Много години детското опазване на здравето беше приоритет единствено на думи, а дейности нямаше, добави доктор Здравков.

Подробности вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР