Това преизчисление на пенсиите е закъсняло и не се случва

...
Това преизчисление на пенсиите е закъсняло и не се случва
Коментари Харесай

Гълъб Донев и Асен Василев: Преизчислението на пенсиите е закъсняло. Пари има |

Това преизчисление на пенсиите е закъсняло и не се случва с темпото, с което трябваше да се случи, съобщи служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев в коридорите на парламента след като депутатите одобриха актуализацията на бюджета на ДОО.

" Вчера с министерството на финансите и министър Асен Василев правихме спомагателни планове за прехвърляния от републиканския бюджет към държавното публично обезпечаване (ДОО) ", сподели той. 

Служебният финансов министър Асен Василев разяснява, че има задоволителен остатък за разноските около новоприетите промени.

" Общата сметка за измененията е, че натоварват държавният бюджет със 115 милиона лв. спомагателен разход за трансфер към ДОО. Тъй като бюджетът беше изработен юли, ние към този момент сме разпознали 300 милиона лв. доходи, тъй че тези 115 милиона се покриват от тях. Даже остават спомагателни за нови ограничения при потребност ", посочи Асен Василев.

Двамата министри подчертаваха, че всички български пенсионери ще получават спомагателна финансова помощ от 120 лв. до края на годината, без значение от размера на пенсията им. Тя ще се отпуска вместо досегашната добавка от 50 лв., която бе въведена като антикризисна мярка при коронакризата.

Те потвърдиха, че от 25 декември ще има преизчисление на всички пенсии, по този начин както предложи служебното държавно управление. 

" Не имам вяра да има някое постоянно държавно управление след служебното, което да тръгне към анулация на преди малко признатото в Народното събрание ", смята Гълъб Донев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР