Това предвижда седмичната проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на парламента. Вносители

...
Това предвижда седмичната проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на парламента. Вносители
Коментари Харесай

Депутатите решават за анкетната комисия по скандала Nexo frognews.bg

Това планува седмичната проектопрограмата, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

 

Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

 

Името на компанията беше обвързвано с имената на някогашни и сегашни депутати, както и с финансиране на парламентарно показани политически сили.

 

Искането за анкетна комисия е по отношение на осъществяване на потенциална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България, гласи импортираното проекторешение.

 

Късно нощес от Демократична България оповестиха, че ще поддържат основаването на комисията, като дружно с това разкриха, че 15 от донорите на “Движение Да България ” са чиновници на Nexo. Те са дарили са общо 199 999 лева за предходната година и съвсем толкоз за 2021, оповестиха от партията.

 

Според техните регистри част от тези донори са партийни членове, учредители и деятели.

Oфисът на криптозаемодателя Nexo в София беше претърсен предходната седмица от българската полиция като част от разследване по съмнения за пране на пари и данъчни закононарушения.

 

В интервенцията участваха над 300 служители на реда, прокурори и сътрудници по национална сигурност, заяви Сийка Милева, представител на основния прокурор на България.

 

Властите проверяват основаната в Лондон компания Nexo по съмнение в пране на пари, данъчни закононарушения и закононарушения, свързани с нелицензирани банкови действия, сподели тя и добави, че към този момент инспекцията е лимитирана до България.

 

Разследването в България се организира към четири месеца откакто регулаторните органи в осем американски щата издадоха заповеди за преустановяване на активността на Nexo, потвърждавайки, че компанията е предложила сметки с приходи от лихви, без да записва капиталовите артикули като скъпи бумаги, оповестява Блумбърг.

 

Миналият месец Nexo е декларирала, че възнамерява последователно да прекрати предлаганите в Съединени американски щати артикули и услуги, базирайки се на " неналичието на регулаторна изясненост ".

 

Полицията е претърсила общо 15 адреса, свързани с компанията, сподели Милева. Антони Тренчев, съосновател на Nexo и някогашен народен представител, съобщи за Блумбърг:

 

" Това е координирана Атака, както проличава от неуместните изказвания ", написа Дарик.

Глобалните платформи на компанията са генерирали общ оборот от 94 милиарда $ през последните пет години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР