Това предлагат от “Продължаваме Промяната, които все още се опитват

...
Това предлагат от “Продължаваме Промяната, които все още се опитват
Коментари Харесай

ПП предлага кабинет с програмна декларация по приоритети. Даде си срок до 5 януари да изпълни мандата

Това оферират от “Продължаваме Промяната ”, които към момента се пробват да съберат нужната поддръжка за лъчение на постоянно държавно управление в границите на 48-мото Народно заседание. Политическа партия ще получат втория мандат след Нова година. Междувременно стана ясно, че групировката издига акад. Николай Денков за министър председател. Други имена в кабинета не са ясни. 

 

Идеята на партията на Кирил Петков е след утвърждението на Народното събрание да се пристъпи към диалози за образуване на държавно управление. Ако програмната декларация бъде отхвърлена, от Политическа партия обявиха, че ще върнат празна директория на президента. 

 

" Ясно е, че предлагайки държавно управление на малцинството, сме в рискова обстановка. Единият риск е, че ще има болшинство, което да пречи на кабинета и този риск сме го приели. Вторият риск е болшинството да стартира да приема закони, които считаме за недобри за България и ние не би трябвало да можем да си позволим този риск. Така че, в този миг се опитваме да се подсигурим за втория риск, тъй като първото е риск за нас като политическа партия, второто е риск за България ", сподели Денков на брифинг на Политическа партия. 

 

От Политическа партия ще поканят всички на диалози в петък - откакто изтече поставеният от тях период за даване на лист с цели. Идеята е на нея да се очертаят допирните точки. 

 

" Ще използваме почивните дни сред Коледа и Нова година, с цел да заложим тези задания в график, който да бъде натоварен и реален, с цел да знаем, че през 2023 един кабинет и Народно заседание могат да работят в синхрон ", уточни Денков.

 

На 3 януари от партията канят още веднъж всички групи, с цел да се почисти крайният текст на тези национални цели и задания и да се оформи финалният текст на програмната декларация.

 

От Политическа партия са безапелационни - за съответен състав на вероятно държавно управление ще се приказва едвам по-късно. Партията е безапелационна, че няма да прави коалиция с обединенията, за които към този момент е оповестила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР