Това предизвика хиляди хора със знамена да излязат по улиците

...
Това предизвика хиляди хора със знамена да излязат по улиците
Коментари Харесай

След Ареста На Пучдемон: Кръв Се Лее По Улиците На Барселона!

Това провокира хиляди хора със флагове да излязат по улиците на Барселона. По апела на радикалната сепаратистка формация " Комитети за отбрана на републиката " протестиращите се стекоха на фамозния площад Лас Рамблас, скандирайки " Свобода за политическите пандизчии " и " Пучдемон е нашият президент ". Те първо се насочиха към постройката на делегацията на Европейската комисия в каталунската столица, само че щом пробваха да се придвижат към представителството на испанското държавно управление в Каталуния, против тях се изправиха тежковъоръжени спецчасти.

Полицаите с екипировка битка с вълнения удряха протестиращите с палки, с цел да отхвърлен многолюдното голям брой, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Каталунската полиция блокира улицата и прикани хората да не се събират.

Междувременно прокуратурата в немския град Шлезвиг заяви, че в понеделник Карлес Пучдемон ще бъде изправен пред арбитър. Това явяване има за цел единствено да удостовери самоличността на арестувания. След това районният съд ще би трябвало да реши дали той да бъде арестуван под стража с оглед предаването му на Испания, съобщи представител на прокуратурата в Шлезвиг.

Не е ясно дали някогашният каталунски министър председател незабавно ще бъде екстрадиран в Испания. Испанската прокуратура бе декларирала през днешния ден, че работи в тясно съдействие с сътрудниците си в Германия и организацията на Европейски Съюз Евроджъст, с цел да даде цялата информация, нужна с цел да бъде приведена в осъществяване европейската заповед за задържане на Пучдемон.

Ройтерс припомня, че системата за европейска заповед за арест, съществуваща от 2004 година улеснява страните от Европейски Съюз да желаят от други страни членки екстрадицията на лица, търсени за закононарушения, и отстранява от процеса взимането на политически решения. Страните от Европейски Съюз издават хиляди такива всяка година.

Пучдемон може да отнесе случая си до висшата правосъдна инстанция на Германия, която през 2005 година блокира изгонването в Испания въз основа на европейска заповед за задържане на немец от сирийски генезис, обвинен в принадлежност към Ал Кайда. Случаят на Мамун Дарказанли провокира правосъден спор сред двете страни, откакто немският федерален Конституционен съд отхвърли да съобщи Дарказанли, като съобщи, че законите за екстрадиция на Европейски Съюз, измислени, с цел да ускорят предаването на обвинени сред страните членки, нарушават правата на немските жители.

Пучдемон съобщи преди време желанието си да се бори срещу процеса на екстрадиция от Белгия, закъдето е пътувал сега на задържането му, подсети представителят на Пучдемон - Хоан Мария Пике.

" Премиерът пътуваше към Белгия, с цел да се сложи, както постоянно, разполагаем на белгийското правораздаване ", сподели Пике пред Ройтерс.

Испанският Върховен съд издаде интернационална заповед за задържане за Пучдемон предходната година, само че я отдръпна през декември, с цел да избегне риска управляващите в Белгия да му дадат политическо леговище. Завчера съдията от Върховния съд на Испания Пабло Лареня удостовери обвиняванията в протест против 13 каталунски сепаратисти и издаде или възобнови европейските и интернационалните заповеди за задържане срешу шестима членове на бившето каталунско държавно управление, отпътували за чужбина.

Пучдемон има намерение да изиска политическо леговище в Германия, твърди в. " Килер нахрихтен ". Ако той фактически подаде такава молба, тя ще бъде обсъждана от организацията за миграцията, съобщи представител на министерството на вътрешните работи на провинция Шлезвиг-Холщайн. Дори и тогава обаче възможностите на Пучдемон да получи леговище са дребни, тъй като европейската заповед за арест като предписание има приоритет пред сходна молба, отбелязва вестникът, представен от ТАСС.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР